ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντικές καταστροφές από φωτιά στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ

Το μέγεθος της καταστροφής από τη χθεσινή πυρκαγιά στην ΕΒΓΑ, στην Ιερά Οδό, δεν συνεπάγεται απώλεια θέσεων εργασίας. Καθησυχαστικός ήταν, μιλώντας στην «Κ», ο διευθυντής πωλήσεων του εργοστασίου κ. Μανώλης Ισπανόπουλος.

«Παρά τη σημαντική ζημιά που έχει προκληθεί στον χώρο της αποθήκης και των ψυγείων, ευτυχώς δεν επεκτάθηκε η φωτιά στο υπόλοιπο εργοστάσιο. Κατά συνέπεια, μετά τον αναγκαίο καθαρισμό, η ΕΒΓΑ αναμένεται να επαναλειτουργήσει. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν δουλειές. Αλλωστε, ακόμα και για τους εργαζόμενους στα ψυγεία, υπάρχουν και οι εγκαταστάσεις ψυκτικών θαλάμων στον Ασπρόπυργο, όπου θα μπορούσαν να απορροφηθούν», ανέφερε στην «Κ» ο κ. Μανώλης Ισπανόπουλος.

Στο εργοστάσιο εργάζονται συνολικά 450 – 500 άτομα, για τα οποία ο πρόεδρος του σωματείου, κ. Π. Κατής, εξέφρασε έντονη ανησυχία και ζήτησε μέριμνα από την πλευρά της διοίκησης της ΕΒΓΑ, ώστε να διασφαλιστεί η εργασία τους. Η πυρκαγιά ξέσπασε χθες νωρίς το πρωί στις 6.45 από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία. Ξεκίνησε πιθανότατα από το υπόγειο, ίσως από κάποιο βραχυκύκλωμα και επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο του εργοστασίου γαλακτοκομικών προϊόντων. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί ελαφρά ένας εργαζόμενος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, ενώ όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι κατόρθωσαν να απομακρυνθούν εγκαίρως από το κτίριο. Στον χώρο έσπευσαν 19 πυροσβεστικά οχήματα με 60 πυροσβέστες, οι οποίοι επί ώρες κατέβαλαν προσπάθειες, για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Μέχρι αργά το απόγευμα, μάλιστα, οι πυροσβέστες έριχναν συνεχώς νερό στα ψυγεία, καθώς λόγω της πολυουρεθάνης, υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα τμήματα των επαγγελματικών ψυγείων, δεν σβήνει εύκολα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, από τις εγκαταστάσεις διασώθηκαν ο χώρος παραγωγής και τα γραφεία. Λόγω της πυρκαγιάς η κυκλοφορία στην Ιερά Οδό είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα, ενώ η Γεωπονική Σχολή ανακοίνωσε ότι οι εξετάσεις των φοιτητών που αναγκαστικά αναβλήθηκαν χθες μεταφέρονται στις 7 και 8 Οκτωβρίου.