Αναστολή ανέγερσης κατοικιών μέσα στο στρατόπεδο Σακέττα

Αναστολή ανέγερσης κατοικιών μέσα στο στρατόπεδο Σακέττα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φραγμό» βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, τουλάχιστον μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο, στην ανέγερση δύο συγκροτημάτων κατοικιών, μέσα στο στρατόπεδο Σακέττα, στην περιοχή Καρέα του Υμηττού, που προορίζονταν για τη στέγαση του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, και ειδικότερα των αξιωματικών. Η ανέγερση των συγκροτημάτων είχε ανασταλεί προσωρινά με διαταγή του αντιπροέδρου του ΣτΕ κ. Π. Φλώρου στις αρχές του μήνα.

Η χθεσινή αναστολή χορηγείται μέχρι την εκδίκαση της κύριας προσφυγής και την έκδοση σχετικής οριστικής απόφασης (θα εκδικασθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2010). Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει ο δήμαρχος Βύρωνα και πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπλαση του Υμηττού (ΣΠΑΥ) κ. Νίκος Χαρδαλιάς, μέλη του δημοτικού συμβουλίου, κάτοικοι του Υμηττού κ.ά.

Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστικό έκρινε, μεταξύ άλλων, ότι «το στρατόπεδο Σακέττα βρίσκεται εντός της Β΄ Ζώνης προστασίας του Υμηττού, όπου απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών. Η απαγόρευση αυτή ισχύει και για τις εκτάσεις εντός των στρατοπέδων. Η νομοθεσία δεν προβλέπει εξαιρέσεις από την απαγόρευση αυτή». Σημειώνεται ότι το ΣτΕ απέρριψε και το αίτημα του Δημοσίου να αναβάλει την έκδοση απόφασης, προκειμένου να τεθούν υπόψη του «απόρρητα έγγραφα» που θεμελιώνουν «λόγους υπέρτερου δημοσίου συμφέροντος», για την ανέγερση των κατοικιών εντός του στρατοπέδου, τα οποία δικαιολογούν την απόρριψη της αίτησης του δήμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή