Δωρεάν έλεγχος PSA για άντρες

Δωρεάν έλεγχος PSA για άντρες

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διακόσιοι σαράντα Ευρωπαίοι πεθαίνουν κάθε ημέρα εξαιτίας του καρκίνου του προστάτη, η συχνότητα του οποίου αυξάνεται διαρκώς, λόγω της επιμήκυνσης του προσδόκιμου επιβίωσης. Ο καρκίνος του προστάτη συνιστά σήμερα τον συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στους άνδρες, ενώ αποτελεί τη δεύτερη αιτία θανάτου από κακοήθεια μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Μόνο στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είναι υπεύθυνος για το 9% των θανάτων από καρκίνο. Η νόσος δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια, με αποτέλεσμα πολλές περιπτώσεις να παραμένουν αδιάγνωστες έως την εξάπλωση του καρκίνου. Αυτό τόνισαν χθες ειδικοί γιατροί σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη, προσθέτοντας ότι κάθε άνδρας μετά την ηλικία των 50 ετών θα πρέπει να υποβάλλεται σε τακτική βάση σε προληπτικές εξετάσεις για τη νόσο και συγκεκριμένα σε δακτυλική εξέταση και έλεγχο PSA (ειδικό προστατικό αντιγόνο). Κατά τους ειδικούς, όσο πιο έγκαιρα γίνεται η διάγνωση τόσο περισσότερες επιλογές θεραπείας θα έχουν οι ασθενείς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ομιλος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ διοργανώνει Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Προστάτη (21 έως 26 Σεπτεμβρίου), κατά τη διάρκεια της οποίας οι άνδρες ηλικίας 50 έως 75 ετών θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε έλεγχο PSA, στα κέντρα του ομίλου της Βιοϊατρικής σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και στα συνεργαζόμενα κέντρα σε Αχαΐα και Ηράκλειο Κρήτης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά με ένα τηλεφώνημα στο 210-99.75.555.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή