Ελληνική συνδρομή στην εκδίκαση για το «Ηλιος»

Ελληνική συνδρομή στην εκδίκαση για το «Ηλιος»

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συνδρομή της Ελληνικής Δικαιοσύνης εξασφάλισε η Γενική Εισαγγελία Κύπρου στο θέμα της εκδίκασης της υπόθεσης της αεροπορικής τραγωδίας του «Ηλιος», που είχε συγκλονίσει Κύπρο και Ελλάδα τον Αύγουστο του 2005.

Η χθεσινή συνάντηση στην Αθήνα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ι. Τέντε με τον γενικό εισαγγελέα Κύπρου, κ. Π. Κληρίδη ενόψει των δύο επερχόμενων δικών σε Κύπρο και Ελλάδα πραγματοποιήθηκε προκειμένου ο κ. Κληρίδης να ζητήσει τα τεκμήρια της υπόθεσης με στόχο την ομαλή διεξαγωγή της δίκης. «Με τον κ. Κληρίδη συζητήσαμε θέματα δικαστικής συνδρομής, καθώς μας ζητήθηκε να δώσουμε ορισμένα στοιχεία, τα οποία θα χρειαστούν για τη δίκη που θα διεξαχθεί στην Κύπρο», είπε στην «Κ» ο κ. Ι. Τέντες και εξήγησε τη διαδικασία, λέγοντας ότι «θα χρειαστεί να γίνει πρώτα μία αίτηση δικαστικής συνδρομής, στην οποία η κυπριακή πλευρά θα προσδιορίζει τα στοιχεία που χρειάζεται για τη διεξαγωγή της δίκης. Μία δεύτερη δίκη θα διεξαχθεί και στην Αθήνα, εφόσον τελεσιδικήσει το παραπεμπτικό βούλευμα εναντίον ορισμένων κατηγορουμένων». Ωστόσο, επειδή δεν αποκλείεται να ασκηθεί έφεση, ενδέχεται να καθυστερήσει η έκδοση του βουλεύματος, επομένως και η διεξαγωγή της δίκης στην Αθήνα.

Οσον αφορά, όμως, στην Κύπρο, αύριο αναμένεται να ξεκινήσει στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης και στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο εκτελεστικός πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας (Α. Δράκος και Δ. Πανταζής αντίστοιχα), ο αρχιπιλότος της εταιρείας Ιάνκο Στοϊμένοφ και ο υπεύθυνος επιχειρήσεων Γ. Κικκίδης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας «Φιλελεύθερος» η οικογένεια του άτυχου συγκυβερνήτη του μοιραίου αεροσκάφους Π. Χαραλάμπους έκανε αγωγή εναντίον του γενικού και του βοηθού γενικού εισαγγελέα της Κύπρου για σπίλωση του ονόματος του Χαραλάμπους, ενώ η σύζυγός του Σοφία ανέφερε ότι η αγωγή καταχωρήθηκε διότι γίνεται προσπάθεια να επιρριφθούν όλες οι ευθύνες στο σύζυγό της και τον κυβερνήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή