Σύλληψη 39χρονου με παιδοφιλικό υλικό

Σύλληψη 39χρονου με παιδοφιλικό υλικό

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα υπόθεση κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας αποκαλύφθηκε χθες με τη σύλληψη 39χρονου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν βιντεοσκοπημένες σκηνές από βιασμούς ανηλίκων. Ο συλληφθείς ήταν υπάλληλος στο Νεκροταφείο Ζωγράφου και εξετάζεται η συμμετοχή του σε ληστείες γραφείων τελετών που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση του 39χρονου χρήζει περαιτέρω έρευνας, καθώς, αντίθετα με ό, τι συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, το παιδοφιλικό υλικό που κατείχε ο δράστης διαπιστώθηκε ότι είχε βιντεοσκοπηθεί στην Ελλάδα και δεν είχε αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό μέσω ιστοσελίδας του εξωτερικού. Δεν μπορεί, επομένως, εκ προοιμίου να αποκλειστεί η πιθανότητα ο 39χρονος να είναι ο φυσικός αυτουργός των βιασμών των ανηλίκων.

Το ενδεχόμενο ερευνάται παρ’ ότι αρχικά δεν θεωρείται ιδιαιτέρως πιθανό. Οι διωκτικές αρχές έφτασαν στα ίχνη του 39χρονου έπειτα από σχετική καταγγελία που έγινε στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ. ΑΣ. Ακολούθησε έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και στο κινητό τηλέφωνο του δράστη, όπου και εντοπίστηκαν τέσσερα βίντεο με βιασμούς ανηλίκων που είχαν κινηματογραφηθεί στην Ελλάδα. Κλιμάκιο της Ασφάλειας μετέβη στο σπίτι του 39χρονου όπου βρέθηκαν επιπλέον ένα πιστόλι κρότου με 9 φυσίγγια, ένα στιλέτο, ένας ηλεκτρονικός εκκενωτής κι ένα ζευγάρι χειροπέδες. Τα ευρήματα οδηγούν τις διωκτικές αρχές στο συμπέρασμα ότι ο συλληφθείς πιθανόν να σχετίζεται με ένοπλες ληστείες γραφείων τελετών που καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στου Ζωγράφου.

Ο 39χρονος είναι παντρεμένος και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού. Με αφορμή και τη νέα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ. επεσήμανε στην «Κ» ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών που στηρίζονται σε ευρήματα από το σάρωμα του κυβερνοχώρου με λογισμικό και μεθόδους που ακολουθούνται σε χώρες του εξωτερικού, ο αριθμός των παιδόφιλων χρηστών του Διαδικτύου που κατέχουν και διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας στη χώρα ανέρχεται σε περίπου 2.500.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή