Τέλος στον κύκλο του διαλόγου

Τέλος στον κύκλο του διαλόγου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά ζητήματα άφησε ανοιχτά το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΣΠΔΕ) το οποίο υπό την παρούσα κυβέρνηση έκλεισε χθες τον κύκλο διαλόγου για τις αλλαγές στο λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η επόμενη συνεδρίασή του ορίστηκε για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου. «Εχει γίνει πολύ σημαντική δουλειά έως τώρα», παρατήρησε, μιλώντας χθες στην «Κ», ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) κ. Χρήστος Τρικαλινός.

Ειδικότερα, χθες στο ΣΠΔΕ παρουσιάστηκε η πρόταση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) για ένα νέο σχεδιασμό της εκπαίδευσης από το νηπιαγωγείο ώς και το λύκειο. Η πρόταση αφορά τη διάρθρωση των μαθημάτων, τις εκπαιδευτικές μεθόδους, την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών κλπ. Επίσης, χθες παρουσιάστηκαν οι προτάσεις για το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, τις οποίες έχουν δημοσιοποιήσει η Σύνοδος των Πρυτάνεων, η ΠΟΣΔΕΠ και η ομοσπονδία διδασκόντων στα ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ). Και οι τρεις προτάσεις κινούνται στον άξονα της διενέργειας των κρίσιμων εισαγωγικών εξετάσεων μετά την ολοκλήρωση των σπουδών στο λύκειο, το οποίο ταυτόχρονα θα αναβαθμισθεί (καθώς τώρα οι μαθητές αγνοούν τα μαθήματα στο λύκειο και επικεντρώνονται μόνο στην προετοιμασία στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα). Η συζήτηση για τα θέματα αυτά θα συνεχιστεί μετά τις εκλογές, οπότε και αναμένεται το ΣΠΔΕ να ολοκληρώσει τις εργασίες του, καταθέτοντας τα πορίσματά του. Βέβαια, η παραίτηση του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ στο ΣΠΔΕ κ. Ιωάννη Πανάρετου έχει δημιουργήσει την αίσθηση μεταξύ των μελών του ΣΠΔΕ ότι είναι πιθανό να επανεξετασθεί η ουσιαστική αξιοποίηση των πορισμάτων του, στην περίπτωση που η κάλπη αναδείξει νικητή το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή