Νυχτερινές περιπολίες με ελικόπτερα

Νυχτερινές περιπολίες με ελικόπτερα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νυχτερινές περιπολίες στον ουρανό της Αθήνας πραγματοποιούν από την περασμένη Τρίτη τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι περιπολίες θα συνεχιστούν για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Πηγές της «Κ» από την αρμόδια υπηρεσία αναφέρουν ότι οι υπερπτήσεις δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση, αλλά πρόκειται για ασκήσεις ετοιμότητας («συντήρησης», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνται) των χειριστών των αστυνομικών ελικοπτέρων.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, παράλληλα με τις από αέρος έρευνες για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών σε ολόκληρη την επικράτεια, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές πτήσεις πάνω από το Λεκανοπέδιο της Αττικής. «Στόχος είναι οι χειριστές των ελικοπτέρων να είναι προετοιμασμένοι για νυχτερινές επιχειρήσεις στη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας ή έπειτα από μεγάλους ποδοσφαιρικούς αγώνες», αναφέρει στην «Κ» πηγή του υπουργείου Εσωτερικών. Οι πτήσεις γίνονται, σύμφωνα με συγκεκριμένα σενάρια, ούτως ώστε οι συνθήκες να προσομοιάζουν με αυτές των πραγματικών επιχειρήσεων. Προβλέπουν απο-προσγειώσεις σε διάφορα σημεία της Αττικής είτε μόνο με την καθοδήγηση ασυρμάτου ή ραντάρ (IFR) είτε το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή δίχως καμία ηλεκτρονική υποβοήθηση στον χειριστή του ελικοπτέρου (VFR).

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν ασκήσεις που πραγματοποιούνται στην καρδιά του αστικού ιστού της πρωτεύουσας και προβλέπουν μεταξύ άλλων την κατόπτευση χώρων και κτιρίων, καθώς και τον από αέρος συντονισμό των επίγειων δυνάμεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή