Σύλληψη 39χρονου φυγόδικου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπές, εκβιασμούς, απάτες, πλαστογραφίες, σωματικές βλάβες, ακόμη και… τηλεφωνική φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο Πριγκιπάτο του Μονακό έχει καταδικαστεί ερήμην ή κατηγορείται ο 39χρονος πρώην χρηματιστής, ο οποίος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες στη Δροσιά από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής. Ο συλληφθείς αναμένεται να αντιμετωπίσει 44 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή 100 ετών κάθειρξης και χρηματική ποινή 41.000 ευρώ. Η εγκληματική του δράση καταγράφεται από το 2004, όταν ο 39χρονος φέρεται να είχε πληρώσει χρηματικό ποσό σε άτομα προκειμένου να δολοφονήσουν δύο Ελληνες συριακής καταγωγής οι οποίοι απειλούσαν ότι θα αποκάλυπταν στην αστυνομία την παράνομη δράση του, καθώς και οι ίδιοι είχαν πέσει θύματά του. Ενδεικτικά, ο δράστης, έχοντας πλαστογραφήσει έγγραφα, κατάφερε να εξαπατήσει τέσσερα άτομα πουλώντας τους μια ανύπαρκτη επιχείρηση. Σε άλλη περίπτωση, ο 39χρονος κατήγγειλε στην αστυνομία κλοπή επιταγής την οποία αργότερα ο ίδιος προσπάθησε να εξαργυρώσει.

Ενταλμα εις βάρος του για διακεκριμένες απάτες έχουν εκδώσει και οι βρετανικές αρχές. Εντύπωση προκαλεί έγγραφο των γαλλικών αρχών, σύμφωνα με το οποίο, από το κινητό του είχε τηλεφωνήσει στη γαλλική χωροφυλακή προειδοποιώντας για βόμβα σε κτίριο που βρίσκεται στο Πριγκιπάτο του Μονακό. Ο ίδιος φέρεται να συμμετείχε σε εκβιασμούς καταστημάτων, πλαστογραφίες και… φοροδιέφευγε. Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, καθ’ όλο το διάστημα της παράνομης δράσης του κυκλοφορούσε με πολυτελές μεν, κλεμμένο δε, αυτοκίνητο. Τα εντάλματα και τα σήματα αναζήτησης έφταναν το ένα μετά το άλλο στις αστυνομικές υπηρεσίες τα τελευταία πέντε χρόνια. Τον τελευταίο καιρό, ομάδα αστυνομικών της ΒΑ Αττικής είχε αναλάβει αποκλειστικά τον εντοπισμό του, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για την περιοχή στην οποία εκινείτο. Η σύλληψη του 39χρονου έγινε κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή