Ερώτηση WWF και Greenpeace στους αρχηγούς

Ερώτηση WWF και Greenpeace στους αρχηγούς

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ερώτημα, μάλλον ρητορικό, πλην όμως κρίσιμο, έθεσαν χθες από κοινού οι δύο μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρας στους δύο επικρατέστερους υποψηφίους για την πρωθυπουργία, ενόψει της αποψινής νέας τηλεμαχίας. Με δεδομένο ότι απομένουν μόλις 77 ημέρες για την κρίσιμη Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα, που θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη τον Δεκέμβριο, καθώς και ότι οι ισχύουσες δεσμεύσεις της παγκόσμιας κοινότητας δεν επαρκούν για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, οι οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς ρωτούν τους κ. Καραμανλή και Παπανδρέου ποιες διεθνείς πρωτοβουλίες προτίθενται να αναλάβουν «ώστε να επιτευχθεί μια δίκαιη και αποτελεσματική συμφωνία για το κλίμα, που θα προβλέπει μείωση των εκπομπών από τις ανεπτυγμένες χώρες κατά 40%».

Σε μια συμβολική κίνηση, μάλιστα, οι δύο οργανώσεις απέστειλαν χθες στους δύο υποψηφίους την έκδοση με τίτλο «Hitting Home: Ιστορίες από την πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής», θέλοντας να υπενθυμίσουν στον αυριανό πρωθυπουργό ότι η αλλαγή του κλίματος συμβαίνει τώρα και θέτει σε κίνδυνο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, το προσχέδιο του κειμένου που θα τεθεί προς επικύρωση στην Κοπεγχάγη (και το οποίο θα είναι η διάδοχος συνθήκη του Πρωτοκόλλου του Κιότο) δεν κρίνεται ικανοποιητικό από τους ειδικούς, οι οποίοι τονίζουν πως μόνη ελπίδα αποτελεί η δέσμευση για μειώσεις των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2020, σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. «Οτιδήποτε λιγότερο είναι αποτυχία», κρίνουν οι δύο οργανώσεις, που σε κάθε περίπτωση τονίζουν ότι αναμένουν μια μη ρητορική απάντηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή