Σε ετοιμότητα το δίκτυο ιδιωτών ιατρών για τη γρίπη

Σε ετοιμότητα το δίκτυο ιδιωτών ιατρών για τη γρίπη

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες η λειτουργία του δικτύου ιδιωτών γιατρών των Αθηνών για την πανδημία νέας γρίπης που στοχεύει στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από τα ήπια περιστατικά της νόσου.

Στο δίκτυο συμμετέχουν παθολόγοι, παιδίατροι, πνευμονολόγοι, καρδιολόγοι και γενικοί γιατροί – μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι θα εξυπηρετήσουν ασθενείς με ήπια συμπτώματα της νέας γρίπης στα ιατρεία τους -τις ώρες που αυτά είναι ανοιχτά- ή με κατ’ οίκον επισκέψεις εάν κριθεί αναγκαίο, ενώ όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί των «εφημερευόντων» γιατρών θα είναι στη διάθεση όσων τους επιλέξουν, ώστε να επιτρέπουν την επικοινωνία επί 24ώρου βάσεως. Οπως είπε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Σωτήρης Ρηγάκης, κάθε γιατρός που συμμετέχει στο δίκτυο -συνολικά έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν 180 γιατροί- θα έχει ανοιχτό το τηλέφωνό του και θα εξυπηρετεί ασθενείς καθ’ όλο το 24ωρο ανά περιοχή ευθύνης του.

Πέντε ζώνες

Σε περίπτωση που οι ασθενείς χρειαστούν περαιτέρω έλεγχο και νοσηλεία, θα λαμβάνουν τις σχετικές οδηγίες από τους γιατρούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στο δίκτυο γιατροί λειτουργούν με όρους της ιδιωτικής άσκησης της ιατρικής και του ιατρείου, που σημαίνει ότι οι ασθενείς θα καταβάλλουν το αντίτιμο της επίσκεψης, ενώ όσοι γιατροί έχουν συμβάσεις με ασφαλιστικά ταμεία θα εφαρμόζουν τους όρους των αντίστοιχων συμβάσεων. Για την εξυπηρέτηση των ασθενών έχουν οριστεί πέντε «ζώνες» και κάθε ζώνη περιλαμβάνει συγκεκριμένους δήμους και κοινότητες. Πλήρης κατάλογος των εφημερευόντων ανά ζώνη ιδιωτών γιατρών θα είναι διαθέσιμος μέσω της ιστοσελίδας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (www. isathens. gr) και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (www. keel. pno. gr).

Εν τω μεταξύ, μεθαύριο συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης το οποίο θα αποφασίσει μεταξύ άλλων τις ομάδες και τον χρόνο εμβολιασμού για τη νέα γρίπη. Την ίδια στιγμή, την άμεση έγκριση 100 θέσεων έκτακτου ιατρικού προσωπικού για τη στελέχωση των Κέντρων Εμβολιασμού της Νομαρχίας Αθηνών ζητεί από την αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας ο νομάρχης κ. Γιάννης Σγουρός. Οπως επεσήμανε, η Νομαρχία Αθηνών θα δημιουργήσει 102 Κέντρα Εμβολιασμού Γρίπης, για τη λειτουργία των οποίων απαιτούνται -σύμφωνα με το τοπικό σχέδιο δράσης- περί τους 300 γιατρούς. Ωστόσο, η Νομαρχία έχει στο δυναμικό της 23 γιατρούς. Εκδήλωση με τη συμμετοχή καθηγητών της Ιατρικής με στόχο την ενημέρωση για τη Νέα Γρίπη διοργάνωσαν χθες η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και το Ελληνικό Φόρουμ Υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή