ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

Δικαίωση Ελληνοκυπρίων από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Δικαιώθηκαν, έπειτα από πολυετή δικαστικό αγώνα, δεκαοκτώ Ελληνοκύπριοι, που είχαν προσφύγει εναντίον της Τουρκίας για το περιουσιακό. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εξέδωσε χθες 18 καταδικαστικές αποφάσεις για την Τουρκία. Ο δικηγόρος επτά εκ των Ελληνοκυπρίων, για τις προσφυγές των οποίων απεφάνθη χθες το δικαστήριο, κ. Αχιλλέας Δημητριάδης, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, αφού μετά τόσο καιρό ολοκληρώνεται ο κύκλος των 32 υποθέσεων που είχαν κριθεί παραδεκτές. Σε εκκρεμότητα παραμένει μόνο μία υπόθεση. Είπε ότι το επόμενο στάδιο της διαδικασίας είναι η επιδίκαση αποζημιώσεων. Διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα ζητήσει άδεια για να υποβάλει έφεση αλλά δεν θα της παραχωρηθεί.

ΓΙΑ ΤΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ

Σφοδρές αντιδράσεις των Αλβανών

Η έκδοση, στα Σκόπια, της «Μακεδονικής Εγκυκλοπαίδειας» και συγκεκριμένων αναφορών σε αυτή, που από αλβανικής πλευράς χαρακτηρίζονται «ιστορικές ανακρίβειες» έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο στους Αλβανούς της ΠΓΔΜ, όσο και στην Αλβανία. Η έκδοση της εγκυκλοπαίδειας από την Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών της ΠΓΔΜ προκάλεσε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Σκόπια από Αλβανούς, οι οποίοι ζητούν την απόσυρσή της, ενώ προτείνουν τη σύσταση ξεχωριστής αλβανικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Τα σημεία που προκαλούν τις μεγαλύτερες αντιδράσεις είναι η αναφορά ότι οι Αλβανοί εγκαταστάθηκαν στην ΠΓΔΜ τον 16ο αιώνα, εκτοπίζοντας τους ντόπιους κατοίκους, καθώς και τα κείμενα για τη δράση του UCK. Μάλιστα, η αναφορά ότι Αλβανοί αντάρτες του UCK εκπαιδεύτηκαν από Αμερικανούς και Βρετανούς προκάλεσε και την αντίδραση της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια.

ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Εβαλαν φωτιά στο «Ρεσάλτο»

Στόχος εμπρηστών έγινε χθες το απόγευμα αποθήκη του περιοδικού «Ρεσάλτο» στην οδό Σολωμού 5, στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ομάδα 6 – 7 ατόμων έσπασε με βαριοπούλες την τζαμαρία στην πρόσοψη της αποθήκης και πέταξαν στο εσωτερικό φωτοβολίδες με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Το περιοδικό τοποθετείται στον ιδεολογικό – πολιτικό χώρο της λεγόμενης «πατριωτικής Αριστεράς» και θεωρείται πιθανότερο οι δράστες να προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ

Ειδική θεματική βραδιά στο ΣΚΑΪ

Ολα τα δεδομένα γύρω από τον νέο ιό της γρίπης Α(Η1Ν1), θα απασχολήσουν ειδική θεματική βραδιά που θα μεταδώσει αύριο στις 10 μ.μ. ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. Ειδικοί επιστήμονες θα ενημερώσουν σχετικά με την νέα «απειλή» για τη δημόσια υγεία, ενώ θα προβληθεί και το ντοκιμαντέρ του κ. Κώστα Σπυρόπουλου «Η1Ν1 η Επιστροφή – η Αλήθεια για τη Γρίπη». Πρώτη προβολή πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Ελληνοαμερικανική Ενωση.

ΓΙΑ ΜΗ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αναμένεται απόφαση του ΣτΕ

Από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κριθεί οριστικά αν τα υπηρεσιακά συμβούλια των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να αιτιολογούν τις μη προαγωγές υπαλλήλων σε θέσεις προϊσταμένων μόνο όταν υπάρχει κατάδηλη υπεροχή των παραλειφθέντων σύμφωνα με το Σύνταγμα. Η συζήτηση της υπόθεσης θα γίνει μεθαύριο, Παρασκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή