Αθωώθηκαν οι δύο νεαροί

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Αθώους για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, λόγω αμφιβολιών, έκρινε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τους δύο 20χρονους που είχαν συλληφθεί για τα επεισόδια της περασμένης Παρασκευής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια των οποίων τραυματίστηκαν ελαφρά τέσσερις φοιτητές.

Οι δύο εξωπανεπιστημιακοί ισχυρίστηκαν ότι βρέθηκαν τυχαία στο πανεπιστήμιο και δεν συμμετείχαν στα επεισόδια, παρά μόνο τα παρακολούθησαν από περιέργεια. Οι αστυνομικοί τούς είχαν συλλάβει λίγη ώρα μετά τα επεισόδια, έξω από το πανεπιστήμιο, ενώ κινούνταν με δίκυκλο.

«Παρατηρητές κι όχι συμμετέχοντες» τους χαρακτήρισαν και οι φοιτητές που κατέθεσαν στο δικαστήριο, σε αντίθεση με όσα είχαν αναφέρει προανακριτικά. Ο αστυνομικός που τους συνέλαβε και κατέθεσε χθες στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι το κλομπ που κατείχε ο ένας από αυτούς όταν συνελήφθη, έφερε ίχνη αίματος. Για την παράνομη οπλοφορία το δικαστήριο καταδίκασε τον 20χρονο σε δίμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Τα επεισόδια είχαν λάβει χώρα την περασμένη εβδομάδα στη Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ και στο κτίριο Διοίκησης και οι περίπου 40 νεαροί που είχαν εισβάλλει, προξένησαν, πέραν των τραυματισμών των φοιτητών, και υλικές ζημιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή