Υπέρ της εκτροπής Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ

Υπέρ της εκτροπής Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπέρ της εκτροπής του Αχελώου δηλώνουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, παρά τη δριμεία πολεμική που το φαραωνικό έργο εξακολουθεί να δέχεται. Τα βήματα των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων ακολουθούν ΚΚΕ και ΛΑΟΣ, ενώ ΣΥΝ και Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους.

Στην προχθεσινή τηλεοπτική αντιπαράθεση του πρωθυπουργού και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου κυριάρχησε στην ενότητα των θεμάτων περιβάλλοντος. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε τη στήριξη της παράταξής του στο έργο, καλώντας τον κ. Παπανδρέου να τοποθετηθεί. Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, άλλωστε, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς είναι ο εμπνευστής της προσπάθειας να εμφανιστεί και να κατοχυρωθεί στην κοινή γνώμη το έργο ως περιβαλλοντικό, δηλαδή το αντίθετο από ό,τι έχει κατηγορηθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου υπαναχώρησε από τις γενικές φιλοπεριβαλλοντικές θέσεις που το τελευταίο διάστημα το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θίξει το έργο. «Ποτέ δεν είπα να σταματήσουμε, είπα να επαναξιολογήσουμε το σύνολο του προβλήματος των υδάτινων πόρων στη χώρα μας, διότι είναι μια περιουσία η οποία, όλο και περισσότερο με τις κλιματικές αλλαγές, θα πρέπει πάση θυσία να προστατεύσουμε. Αυτό είπα και αυτό θα κάνουμε. Από εκεί και πέρα οι ανάγκες που έχει η Θεσσαλία είναι ανάγκες τις οποίες πρέπει να υπηρετήσουμε», απάντησε στο debate. Ανάλογη στάση τήρησε σε πρόσφατη συνέντευξή του και ο υπεύθυνος θεμάτων Περιβάλλοντος κ. Σπ. Κουβέλης, δεσμευόμενος για την αντιμετώπιση του υδρολογικού προβλήματος της Θεσσαλίας «με γνώμονα το κέδρος του αγρότη και του παραγωγού».

Κατά ΣΥΡΙΖΑ, Οικολόγοι Πράσινοι

Υπέρ της εκτροπής του Αχελώου έχουν στο παρελθόν δηλώσει και τα δύο από τα τέσσερα μικρότερα πολιτικά κόμματα, το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ, για διαφορετικούς βέβαια λόγους. Το τελευταίο μάλιστα έχει υιοθετήσει πλήρως την επιχειρηματολογία του ΥΠΕΧΩΔΕ, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι με τη στάση του έχει απογοητεύσει τους Θεσσαλούς.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν τοποθετηθεί αρνητικά στην εκτροπή του Αχελώου. Ο Συνασπισμός έχει πολλές φορές στο παρελθόν διοργανώσει εκστρατείες ενάντια στην εκτροπή, ήδη από τη δεκαετία του ’90, ενώ όλοι οι βουλευτές του έχουν τοποθετηθεί δημόσια κατά της εκτροπής. Η παράταξη υποστηρίζει τη στροφή σε πιο ήπια υδραυλικά έργα, ενώ παρουσιάζει τη στάση του ΠΑΣΟΚ ως ένα ακόμα δείγμα της… ασυμφωνίας χαρακτήρων των δύο κομμάτων! Οι Οικολόγοι Πράσινοι, τέλος, ζητούν την εκπόνηση νέου σχεδίου για το υδρολογικό πρόβλημα της Θεσσαλίας, με επιδοτήσεις για την εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης νερού, την κατασκευή μικρών ταμιευτήρων νερού και την επαναχρησιμοποίηση των νερών των βιολογικών καθαρισμών για άρδευση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή