Αποτυπώματα των υπόπτων στη «γιάφκα»

Αποτυπώματα των υπόπτων στη «γιάφκα»

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φυσική παρουσία στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου φέρονται να είχαν τα έξι άτομα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και έως αργά χθες δεν είχαν εντοπιστεί.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής αφήνουν να εννοηθεί ότι το διαμέρισμα της οδού 25ης Μαρτίου αποτελούσε μοναδικό χώρο κατασκευής των εκρηκτικών και επομένως η παρουσία οποιουδήποτε στο σπίτι – «γιάφκα» είναι αρκετή προκειμένου να τον καταστήσει ύποπτο για συμμετοχή στην ομάδα. «Κατασκεύασαν τις βόμβες και πέταξαν ό,τι περίσσεψε στον κάδο απορριμμάτων. Εκεί γινόταν η κατασκευή των εκρηκτικών» ανέφερε για το θέμα αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Η ίδια πηγή προσέθεσε ότι «έχουν ήδη ταυτοποιηθεί τα αποτυπώματα ορισμένων εκ των υπόπτων. Οι περισσότεροι διανυκτέρευαν στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου».

Οι έξι νεαροί ήταν πάντως γνώριμοι των διωκτικών αρχών. Πληροφορία που ωστόσο δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως αναφέρει ότι το απόγευμα της Τετάρτης έγινε προσπάθεια να εντοπιστούν, δίχως αποτέλεσμα.

Τον περασμένο Ιανουάριο, στα σπίτια τριών εξ αυτών αστυνομικοί είχαν πραγματοποιήσει εφόδους θεωρώντας τους υπόπτους για συμμετοχή στην ένοπλη επίθεση εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας. Επιπλέον, η μία από τις δύο κοπέλες διατηρούσε δεσμό με τον νεαρό ιδιοκτήτη του ακινήτου, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων. Κύκλοι της Αντιτρομοκρατικής αφήνουν να εννοηθεί ότι στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται δύο ίσως τρία επιπλέον άτομα, εναντίον των οποίων υπάρχουν ενδείξεις για τρομοκρατική δράση.

Παρά τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για πιθανή συμμετοχή ορισμένων εκ των εμπλεκομένων ατόμων, στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», κάτι τέτοιο δεν μοιάζει να αποδεικνύεται από τις μέχρι τώρα έρευνες. Εκτός από τα εκρηκτικά και το μπρελόκ πιστόλι που κατασχέθηκαν σε Χαλάνδρι και Γαλάτσι αντίστοιχα αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν έχουν εντοπίσει ευρήματα που να παραπέμπουν στη συγκεκριμένη οργάνωση. Οι έρευνες αναμένονταν να επεκταθούν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της περιφέρειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή