Την Τρίτη απολογούνται οι τέσσερις

Την Τρίτη απολογούνται οι τέσσερις

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τρίτη το πρωί καλούνται να απαντήσουν στις βαρύτατες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν βάσει του αντιτρομοκρατικού νόμου οι τέσσερις κατηγορούμενοι ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Εν τω μεταξύ, αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος έξι ακόμα προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται στην ίδια τρομοκρατική οργάνωση.

Δημοσιοποίηση ονομάτων

Τα ονόματα των τεσσάρων ατόμων που συνελήφθησαν την περασμένη Τετάρτη ως μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» δόθηκαν στη δημοσιότητα με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Πρόκειται για τους Χαρίλαο Χατζημιχελάκη, Εμμανουήλ Γιόσπα, Μυρτώ Παντέλογλου και Παναγιώτη Μασούρα, οι οποίοι χθες το πρωί οδηγήθηκαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Ελένης Ράικου. Και οι τέσσερις αρνούνται τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση, καθώς και τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Οσον αφορά την 20χρονη κοπέλα, εκείνη απλώς παραδέχτηκε τη σχέση της με έναν από τους συγκατηγορουμένους της. Σε βάρος των τεσσάρων προσώπων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα. Τα αδικήματα που τους αποδίδονται αφορούν συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών, έκρηξη από κοινού, διακεκριμένες φθορές, παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, παράβαση του νόμου περί κροτίδων και φωτοβολίδων, καθώς και προμήθεια και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών προς ιδία χρήση.

Οι κατηγορίες αφορούν τις εκρήξεις στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτη Χηνοφώτη, και της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, κ. Λούκας Κατσέλη.

Στο μεταξύ, στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών έχουν τεθεί έξι ακόμα άτομα, σε βάρος των οποίων αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης. Ηδη, έχει δοθεί η σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και αναμένεται η 32η τακτική ανακρίτρια να εκδώσει εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Γιώργου Νικολόπουλου του Παναγιώτη, Μιχάλη Νικολόπουλου του Παναγιώτη, Νταμιάνο Μπαλάνο του Πτολεμαίου, Γιώργου Καραγιαννίδη του Χρήστου, Ελένης Κοντοπούλου του Ιωάννη και Κωνσταντίνας Καρακατσάνη του Νικολάου. Οι τέσσερις πρώτοι κατηγορούμενοι έλαβαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν το πρωί της Τρίτης. Ως τότε οι δικηγόροι τους θα ενημερωθούν επί της δικογραφίας, με το διαβιβαστικό της αστυνομίας, την έκθεση κατασχέσεως, τις προανακριτικές απολογίες και καταθέσεις αστυνομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή