Αρχισε η δίκη για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου

Αρχισε η δίκη για τη δολοφονία Σεργιανόπουλου

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παζλ της στυγερής δολοφονίας του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου ο οποίος βρέθηκε το πρωινό της 3ης Ιουνίου 2008 νεκρός στο σπίτι του με 21 μαχαιριές στο σώμα του επιχειρούν να συμπληρώσουν οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρίσκεται ο 31χρονος Γεωργιανός Ντέιβιντ Μουρτζικνέλι, ο οποίος βαρύνεται με τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της οπλοχρησίας και της παράνομης εισόδου στη χώρα. Ο κατηγορούμενος έχει ομολογήσει τη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών καθώς και ότι το θύμα είχε ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η πρώτη μαρτυρική κατάθεση στη δίκη ήταν του διευθυντή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας κ. Φίλιππου Κουτσαύτη, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία. «Πρόκειται για σφαγή…», είπε στους δικαστές ο μάρτυρας, διευκρινίζοντας ότι κανένα από τα τραύματα του ηθοποιού δεν ήταν μεταθανάτιο. Εν συνεχεία κατέθεσε ο κ. Ελευθέριος Ψύλος, ο μοναδικός μάρτυρας που είδε δράστη και θύμα να αποχωρούν μαζί το βράδυ της δολοφονίας. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Ν. Σεργιανόπουλος και ο Ντ. Μουρτζικνέλι είχαν βρεθεί για πρώτη φορά ένα εικοσιτετράωρο πριν, ξημερώματα της 3ης Ιουνίου.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν φίλοι του ηθοποιού, οι οποίοι αναφέρθηκαν στον χαρακτήρα του αλλά και στην εξάρτησή του από τα ναρκωτικά. Στην έναρξη της διαδικασίας η πολιτική αγωγή είχε ζητήσει η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αίτημα το οποίο απερρίφθη από το δικαστήριο. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή