Πυρομαχικά προβληματίζουν την Αστυνομία

Πυρομαχικά προβληματίζουν την Αστυνομία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αμυντικού τύπου χειροβομβίδες της ελληνικής βιομηχανίας ΕΛΒΙΕΜΕΚ συγκαταλέγονται στον οπλισμό που εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένος σε βραχώδη ακτή της Βουλιαγμένης, το μεσημέρι της Κυριακής. Η Ελληνική Αστυνομία, και συγκεκριμένα η Αντιτρομοκρατική, αποφεύγει να συνδέσει τα ευρήματα με τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την τρομοκρατία. Συνειρμούς, ωστόσο, προκαλεί το συμπέρασμα ότι μεταξύ του οπλισμού περιλαμβάνονται χειροβομβίδες πανομοιότυπες με αυτές που χρησιμοποίησαν κατά τη διαφυγή τους τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» μετά την επίθεση σε αστυνομικούς των ΜΑΤ, έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, τον περασμένο Ιανουάριο.

Τα πυρομαχικά, 6 χειροβομβίδες, 4 πυροσωλήνες, 5 πυροκροτητές, ένας όλμος και 50 φυσίγγια εντοπίστηκαν στα βραχάκια της Βουλιαγμένης, το απόγευμα της Κυριακής, μετά τηλεφώνημα αγνώστου στο Λιμενικό. Εκτός των χειροβομβίδων της ΕΛΒΙΕΜΕΚ, ανάμεσα στον οπλισμό που περισυνελέγη, υπάρχουν ακόμα χειροβομβίδες επιδείξεως, αντιαεροπορικά μικρού βεληνεκούς και διαμετρήματος 12,7 χιλιοστών, βλήματα πυροβολικού, καθώς και πυρίτιδα κυνηγετικού τύπου. Ενα από τα ενδεχόμενα που διερευνά η ΕΛ. ΑΣ. είναι τα όπλα να είχε στην κατοχή του άτομο που λόγω επαγγελματικής ιδιότητας είχε πρόσβαση σε πολεμικό υλικό. Δεν είναι τυχαίο ότι εξετάζεται τα ευρήματα να σχετίζονται με τη σύλληψη, στις 31 Μαΐου, εποχικού υπαλλήλου του Δήμου Βουλιαγμένης, στο σπίτι του οποίου είχαν εντοπιστεί μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών και όπλων. Θεωρείται πιθανό, ο προφυλακισμένος σήμερα 39χρονος πρώην υπαξιωματικός του Στρατού να ζήτησε από κάποιο άτομο να ξεφορτωθεί όπλα που εξακολουθούσε να διατηρεί σε χώρο ιδιοκτησίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή