Αναμένεται η ταυτοποίηση των χάκερ μέσω ΗΠΑ

Αναμένεται η ταυτοποίηση των χάκερ μέσω ΗΠΑ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω ΗΠΑ αναμένεται να γίνει η ταυτοποίηση των αγνώστων hackers που, όπως απέδειξε η αστυνομική έρευνα, παραβίασαν και αλλοίωσαν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που διατηρεί η υποψήφια βουλευτής κ. Λούκα Κατσέλη (www.loukakatseli.gr). Το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε συνεργασία με το Εθνικό Γραφείο της Interpol επρόκειτο χθες να αποστείλουν σήμα στην αντίστοιχη υπηρεσία των ΗΠΑ, ζητώντας να τους κοινοποιηθεί η ηλεκτρονική ταυτότητα του Ελληνα χρήστη και δράστη της ηλεκτρονικής επίθεσης. Οπως εξήγησε στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., η διαλεύκανση της υπόθεσης περνάει μέσω ΗΠΑ καθώς οι hackers, προκειμένου να κρύψουν τα ηλεκτρονικά τους ίχνη, παραβίασαν τα υπολογιστικά συστήματα της κ. Κατσέλη χρησιμοποιώντας server με έδρα τις ΗΠΑ. Η ίδια πηγή προέβλεψε ότι θα απαιτηθούν από 5 έως 15 ημέρες για να δοθεί απάντηση στο αίτημα των ελληνικών αρχών. Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για την αλλοίωση του περιεχομένου της ιστοσελίδας της κ. Κατσέλη μετά τηλεφώνημα του συζύγου της κ. Γερ. Αρσένη στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο διάστημα μεταξύ 10 – 11 π.μ. της περασμένης Δευτέρας. Ακολούθησε «αυτοψία» αστυνομικών στο γραφείο της κ. Κατσέλη και διαπιστώθηκε ότι «από τις απογευματινές ώρες της 26ης Σεπτεμβρίου άρχισαν προσπάθειες αγνώστων για την απόκτηση δικαιωμάτων διαχείρισης της ιστοσελίδας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο διάστημα μεταξύ 10.28 μ.μ. και 10.50 μ.μ. της Κυριακής οι δράστες κατάφεραν αρχικά να αποκτήσουν πρόσβαση στους κωδικούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κ. Κατσέλη αποστέλλοντάς της μέσω email λογισμικό, που στη γλώσσα των ειδικών αποκαλείται «Δούρειος Ιππος». Στη συνέχεια, αξιοποιώντας τους εν λόγω κωδικούς, μετετράπησαν σε διαχειριστές (administrators) της σελίδας, αλλοιώνοντας το περιεχόμενό της και εμφανίζοντας την κ. Κατσέλη να αποδοκιμάζει τις συλλήψεις των νεαρών κατηγορουμένων ως μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» χαρακτηρίζοντάς τες προεκλογικές. Από την έρευνα προέκυψε ακόμα ότι οι δράστες ανήρτησαν την υποτιθέμενη δήλωση της υποψηφίας βουλευτού για το θέμα της τρομοκρατίας στην ιστοσελίδα http://athens.indymedia.org με τέτοιο τρόπο ώστε σε περίπτωση που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναζητούσε τα ίχνη του χρήστη, ο οποίος προχώρησε στην κοινοποίηση της είδησης, να εντόπιζε αυτά της κ. Κατσέλη! Γι’ αυτό και ενώ οι δράστες ανέβασαν την είδηση στο indymedia στις 10.49 μ.μ., βγήκαν από το υπολογιστικό σύστημα της κ. Κατσέλη στις 10.50 μ.μ. «Μετά την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, που επιβεβαίωσε την εισβολή αγνώστων στην προσωπική μου ιστοσελίδα και την ανάρτηση δήλωσης που ποτέ δεν έκανα, απομένει ο κ. Κουμουτσάκος να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη», δήλωσε η κ. Λούκα Κατσέλη. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κ. Γ. Κουμουτσάκος, που την περασμένη Δευτέρα είχε αποδώσει στον πανικό του ΠΑΣΟΚ την υποτιθέμενη δήλωση της κ. Κατσέλη, τόνισε χθες ότι «χαιρόμαστε ειλικρινά που η δική μας έγκαιρη επισήμανση και παρέμβαση οδήγησε την κ. Κατσέλη και το επιτελείο της να επιθεωρήσουν και να διορθώσουν μετά 15 ώρες τη δική της επίσημη ιστοσελίδα και να κάνουν τις δέουσες ενέργειες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Περιμένουμε ένα ευχαριστώ από την κ. Κατσέλη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή