Εξιτήριο πήρε ο ένας μαθητής

Εξιτήριο πήρε ο ένας μαθητής

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξιτήριο πήρε χθες ο ένας εκ των δύο μαθητών που προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη και νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αθήνας. Ο νεαρός μαθητής, ο οποίος είχε εμφανίσει δύσπνοια, επέστρεψε χθες στο σπίτι του και στη φροντίδα των δικών του. Ο δεύτερος μαθητής, ο οποίος νοσηλεύεται με συμπτώματα ήπιας πνευμονίας, παραμένει στο νοσοκομείο (σε απλό δωμάτιο), ωστόσο η κατάσταση της υγείας του βελτιώνεται καθημερινά.

Τα δύο παιδιά ήταν μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων του Λυκείου Μελισσίων, οι οποίες παραμένουν κλειστές για προληπτικούς λόγους, λόγω αιφνίδιας εμφάνισης πολλών κρουσμάτων της νέας γρίπης. Κλειστό παραμένει και το τμήμα του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου, όπου επίσης παρατηρήθηκε συρροή κρουσμάτων. Σύμφωνα πάντως με τους διευθυντές των δύο σχολείων, εκτός απροόπτου, όλα τα τμήματα θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 6 Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι, όπως λέει στην «Κ» ο υποδιευθυντής του Λυκείου Χαϊδαρίου κ. Σάββας Σιδηρόπουλος, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να μπει «λουκέτο» σε όλο το σχολείο «σε περίπτωση που παρατηρηθούν κρούσματα και σε άλλες τάξεις».

Οι ειδικοί επιστήμονες πάντως απευθύνουν συστάσεις στους μαθητές των τμημάτων που κλείνουν λόγω γρίπης να αποφεύγουν και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Οπως λένε, το μέτρο δεν μπορεί να αποδώσει εάν οι μαθητές επισκέπτονται κοινόχρηστους χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, όπου ο κίνδυνος να προσβληθούν ή να μεταδώσουν την νόσο είναι εξίσου υψηλός.

Συνεδρίαση του Συμβουλίου

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, χθες απουσίαζαν από τα μαθήματά τους εξαιτίας συμπτωμάτων γρίπης το 0,5% των μαθητών της χώρας, ποσοστό που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 2% – 3% το επόμενο διάστημα. Σήμερα θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο Πανδημίας Γρίπης, προκειμένου μεταξύ άλλων να λάβει και τις τελικές αποφάσεις σχετικά με τα σχολεία στα οποία φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή