Ιατρός εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

Ιατρός εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης αναβολικών

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κύκλωμα που διακινούσε αναβολικά φέρεται να εμπλέκεται γιατρός που εργάζεται στο Τζάνειο, καθώς και ένας ιδιοκτήτης εταιρείας που εισάγει βιολογικά προϊόντα. Σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ), η οποία ερεύνησε την υπόθεση καθ’ υπόδειξη του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ ενημερώθηκε πριν από λίγο καιρό από τον αντίστοιχο ισπανικό φορέα για πέντε εισαγωγές αναβολικών φαρμάκων από την Ισπανία στην Ελλάδα, τα οποία κατέληγαν σε εταιρεία βιολογικών προϊόντων με έδρα τη Λυκόβρυση. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας παρήγγειλε τα απαγορευμένα φάρμακα για λογαριασμό του γιατρού, τα οποία μεταφέρθηκαν σε χώρο που ανήκει στον δεύτερο, στο Κερατσίνι. Η συνολική αξία των αναβολικών είναι 130.000 ευρώ ενώ είναι άγνωστο το ποσό που θα μπορούσαν να εισπράξουν οι φερόμενοι ως δράστες από την παράνομη μεταπώληση των φαρμάκων (τουλάχιστον τριπλάσια από την αρχική τιμή σύμφωνα με εκτιμήσεις). Στην κατάθεσή του ο γιατρός ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι πρόκειται για παράνομες ουσίες και δεν είχε σκοπό να παραβεί το νόμο. Κάποιος Γερμανός του είχε προτείνει να συνεργαστούν και να φέρουν τα φάρμακα μέσω της Ελλάδας στη Γερμανία, ισχυρίστηκε ο ίδιος. Σύμφωνα με την ΥΠΕΕ, ένα μέρος των αναβολικών όντως κατέληξε στη Γερμανία. Από την πλευρά τους, υπάλληλοι που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ότι ο γιατρός μάλλον γνώριζε τι είναι τα συγκεκριμένα φάρμακα, λόγω της ιδιότητάς του, αλλά προχώρησε στην παρανομία καθώς η τιμή των αναβολικών είναι ιδιαίτερα υψηλή στη μαύρη αγορά. Συνηθισμένοι «πελάτες» είναι οι θαμώνες γυμναστηρίων αλλά και «επίδοξοι πρωταθλητές» ανέφεραν οι ίδιες πηγές. Η υπόθεση διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Πάντως δεν είναι σπάνιες οι κατασχέσεις από την ΥΠΕΕ αναβολικών φαρμάκων που προέρχονται από την Ισπανία, τις ασιατικές και τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Συχνές είναι οι περιπτώσεις μεταφοράς αναβολικών μέσω ταχυδρομείου ή εταιρειών ταχυμεταφοράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή