«Συνάντηση» με έναν εκ των έξι καταζητούμενων

«Συνάντηση» με έναν εκ των έξι καταζητούμενων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια απρόσμενη συνάντηση με έναν εκ των έξι καταζητούμενων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είχε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης κλιμάκιο αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής, που διενεργούσε έρευνες στην περιοχή του Χαλανδρίου, περιμετρικά του ισογείου διαμερίσματος της οδού 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ομάδα αστυνομικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με νεαρό άτομο, εναντίον του οποίου, την περασμένη Παρασκευή, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στην υπόθεση. Πρόθεση του κλιμακίου της Αντιτρομοκρατικής, που ενεπλάκη στο συμβάν, ήταν να ερευνήσει την περιοχή και να εντοπίσει 30χρονο, στον οποίο οι αρχές αποδίδουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Συνωμοσία» παρότι το όνομά του δεν αναφέρεται στη δικογραφία. Η επιχείρηση εκτυλίχθηκε παράλληλα με την έφοδο των αστυνομικών στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής και μαρτυρίες αστυνομικών, ο 30χρονος είχε εντοπιστεί να μπαινοβγαίνει στο ισόγειο διαμέρισμα του Χαλανδρίου και δόθηκε εντολή για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Στη συμβολή των οδών Καπποδιστρίου και Υψηλάντου, ωστόσο, λίγα μέτρα μακρύτερα από το ισόγειο διαμέρισμα, αστυνομικοί διασταυρώθηκαν, όχι με τον τριαντάχρονο, αλλά με το ένα από τα δύο αδέλφια που βρίσκονται στη λίστα των καταζητούμενων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία». Ο νεαρός αναγνωρίστηκε από τους αστυνομικούς οι οποίοι, παρουσία περιοίκων, αυτοπτών μαρτύρων, προέταξαν τα όπλα τους καλώντας τον να παραδοθεί. Εκείνος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, παρέμεινε ατάραχος και απευθύνθηκε στους άντρες της Αντιτρομοκρατικής, λέγοντάς τους με απαξιωτικό ύφος ότι «εάν έχετε το θάρρος να πυροβολήσετε, κάντε το, αλλιώς κρύψτε τα όπλα σας». Και απομακρύνθηκε ενώ εκείνοι έμειναν να τον παρακολουθούν.

Εκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν, μαζί με των υπολοίπων πέντε που κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση. Οι έρευνες των αστυνομικών σε σπίτια ή στέκια των καταζητουμένων δεν είχαν, τουλάχιστον έως αργά χθες το βράδυ, αποδώσει καρπούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή