Εκλεισαν λόγω γρίπης τέσσερα σχολεία

Εκλεισαν λόγω γρίπης τέσσερα σχολεία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω γρίπης, ωστόσο ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε χθες καθησυχαστικός. Εως χθες το απόγευμα είχε αποφασιστεί το κλείσιμο για επτά ημέρες όλων των τάξεων του 4ου Λυκείου Χαϊδαρίου και του Λυκείου Μελισσίων, των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών, καθώς και όλων των τάξεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος (Pierce College). Το μεγάλο κύμα απουσιών από τα σχολεία λόγω γρίπης αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου. Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν αναφέρει συμπτώματα γρίπης περίπου 5.000 μαθητές, ποσοστό που δεν ξεπερνάει τα περυσινά επίπεδα. Μόνο προχθές, από το σύνολο των 758.519 μαθητών δημοτικού απουσίαζαν από τις τάξεις αναφέροντας συμπτώματα γρίπης 777 παιδιά, ενώ από τους 667.941 μαθητές γυμνασίων και λυκείων απουσίαζαν 477. Συνολικά 67 εκπαιδευτικοί απείχαν των σχολείων.

Σε 20 ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων. Μετά την έγκριση διάθεσης των εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν απαιτείται έγγραφη συναίνεση του εμβολιαζομένου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή