Πλαστά φάρμακα μέσω Ιντερνετ από επιτήδειους

Πλαστά φάρμακα μέσω Ιντερνετ από επιτήδειους

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε χθες και στην Ισπανία, ταυτόχρονα με την Ελλάδα, το πρόγραμμα αντιγριπικού εμβολιασμού κατά του νέου στελέχους της γρίπης Α (Η1Ν1). Αντιθέτως, ιδιαίτερα δύσκολη διαγράφεται η κατάσταση στη Γερμανία και ο τρόμος που προκαλεί το λοιμώδες νόσημα κάνει τους επιτήδειους να γεμίζουν τα πορτοφόλια τους, πουλώντας πλαστά φάρμακα μέσω Ιντερνετ.

Σύμφωνα με τις ισπανικές υγειονομικές αρχές, το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης θα χορηγηθεί κατά προτεραιότητα σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, χρονίως πάσχοντες, εγκύους, όπως εξάλλου, και στο προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, στους εργαζoμένους στις δημόσιες υπηρεσίες, και σε σώματα, όπως η αστυνομία και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Η Ισπανία έχει πληρώσει βαρύτατο τίμημα στον «βωμό» του λοιμώδους νοσήματος, καθώς ήδη θρηνεί 91 νεκρούς εξαιτίας της νέας γρίπης. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του ισπανικού υπ. Υγείας, τουλάχιστον το 20% του πληθυσμού θα εμβολιασθεί κατά του νέου ιού.

Ενώ, όμως, η κατάσταση στην Ισπανία μοιάζει να ομαλοποιείται και τα χειρότερα να έχουν περάσει, στη Γερμανία τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα νέας γρίπης διπλασιάστηκαν την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Τα στοιχεία που έχουν συλλεγεί -αναφέρουν οι ειδικοί- υποδεικνύουν ότι κάθε εβδομάδα καταγράφονται δεκαπέντε χιλιάδες νέες λοιμώξεις από τον Α (Η1Ν1). Ο πραγματικός αριθμός, ωστόσο, των προσβεβληθέντων πρέπει να είναι πολύ υψηλότερος, καθώς τα κρούσματα που καταγράφονται είναι μόνον αυτά που έχουν επιβεβαιωθεί μετά τις σχετικές εξετάσεις.

Επίσης, το Ινστιτούτο Κοχ στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι οι θάνατοι από νέα γρίπη στη Γερμανία ανέρχονται στους 16, ενώ συνολικά από το νέο στέλεχος του ιού πρέπει να έχουν προσβληθεί περίπου 50.000 άτομα.

Τέλος, εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας για το Διαδίκτυο ανέφερε χθες ότι κάποιοι «επιτήδειοι» κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια πoυλώντας απομιμήσεις αντιιικών σκευασμάτων μέσω του Ιντερνετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή