Σε αντιπαράθεση η Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων

Σε αντιπαράθεση η Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη αντιπαράθεση αλλά και διάχυτος προβληματισμός επικρατεί στην ΚΕΔΚΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων) για τις προθέσεις του υπουργείου Εσωτερικών στο θέμα των προσλήψεων. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για τις 3 Δεκεμβρίου, ζητώντας να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔΚΕ, δημάρχου Αθηναίων, κ. Νικ. Κακλαμάνη, ότι «ο διάλογος για τις εργασιακές σχέσεις στους ΟΤΑ είναι προσχηματικός και χρειάζεται μετωπική ρήξη», προκάλεσε την αντίδραση δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που ανήκουν στο «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» (13 δήμαρχοι της ΚΕΔΚΕ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ). Η παράταξη χαρακτήρισε «εξαιρετικά ατυχή» την τοποθέτηση του κ. Κακλαμάνη, τονίζοντας ότι «κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του σημερινού απαράδεκτου καθεστώτος, που σέβεται την αυτονομία και την αποτελεσματικότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν μας βρίσκει μόνο σύμφωνους αλλά επισπεύδοντες».

Απαντώντας ο κ. Κακλαμάνης είπε ότι «η ΚΕΔΚΕ είχε στείλει αντιπροσωπεία για να συζητήσει, αλλά πριν βγούμε από το υπουργείο, βρεθήκαμε ενώπιον των αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου. Αναρωτιέμαι ακόμα πώς μου διασφαλίζει η κυβέρνηση ότι το Φεβρουάριο, οπότε λήγουν οι συμβάσεις 700 ανθρώπων στην καθαριότητα, την επόμενη ημέρα το ΑΣΕΠ θα έχει βγάλει αποτελέσματα για να τους προσλάβει;» Από την πλευρά του, το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» της ΚΕΔΚΕ επισημαίνει «ότι οι διαδικασίες επιλογής ανθρώπινου δυναμικού στους ΟΤΑ πρέπει να είναι απόλυτα διαφανείς και αδιάβλητες χωρίς πολιτικές αντιπαροχές και ανεκπλήρωτες ελπίδες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή