Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις εμφάνισαν έξι άτομα στον Καναδά

Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις εμφάνισαν έξι άτομα στον Καναδά

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Εξι άτομα στον Καναδά εμφάνισαν σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις αμέσως μετά τη χορήγηση του νέου αντιγριπικού εμβολίου που παρασκευάζεται από τη φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline. Αμέσως, οι καναδικές υγειονομικές αρχές ανέστειλαν τους εμβολιασμούς με σκευάσματα της συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακάλεσε από την κυκλοφορία 170.000 δόσεις εμβολίου κατά της νέας γρίπης, οι οποίες είχαν προωθηθεί στη χώρα. Πάντως, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρμοδίων φορέων, δεν έχουν καταγραφεί ανάλογα περιστατικά σε άλλα κράτη.

Ειδικά για τη χώρα μας, σε χθεσινή ανακοίνωσή της η εταιρεία GlaxoSmithKline αναφέρει ότι το εμβόλιο που κυκλοφορεί στον Καναδά (παρασκευάζεται στο Κεμπέκ Καναδά) είναι διαφορετικό από αυτό που έχουν προμηθευτεί οι αρχές στην Ελλάδα (παρασκευάζεται στη Δρέσδη Γερμανίας) και ότι υπόκειται σε διαφορετική διαδικασία έγκρισης. Επίσης αναφέρει ότι οι αυξημένες αναφορές αναφυλαξίας λόγω του εμβολίου αφορούν στη συγκεκριμένη παρτίδα που δεσμεύθηκε.

Μετά την απόφαση του ουγγρικού υπουργείου Υγείας να απευθύνει έκκληση για άμεσο αντιγριπικό εμβολιασμό του Αγίου Βασίλη, οι Αμερικανοί που θα υποδυθούν τον καλοσυνάτο Αγιο τα φετινά Χριστούγεννα ζητήσαν από τους αρμοδίους φορείς να εμβολιασθούν κατά προτεραιότητα, όπως οι δάσκαλοι, οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης και χθες η ΠΟΥ επανέλαβε διά του εκπροσώπου της ότι μελετά με μεγάλη προσοχή τις περιπτώσεις ανάπτυξης ανθεκτικότητας του πανδημικού στελέχους της νέας γρίπης στο αντιιικό σκεύασμα Tamiflu σε Βρετανία και ΗΠΑ, κυρίως σε ανοσοκατεσταλμένους οργανισμούς. Επίσης, εξετάζεται μία μετάλλαξη του στελέχους Α (Η1Ν1) που προκαλεί τη νέα γρίπη, η οποία εντοπίστηκε στη Νορβηγία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή