Σύλληψη τριών που υπέκλεπταν το σήμα της Nova

Σύλληψη τριών που υπέκλεπταν το σήμα της Nova

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσω… Νοτίου Κορέας κατάφερναν να υποκλέπτουν το τηλεοπτικό σήμα του συνδρομητικού καναλιού Νova τρία άτομα που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σε μήνυση που υπέβαλε προ μηνών η εταιρεία Multichoice επισυνάπτεται έκθεση, σύμφωνα με την οποία σε περισσότερα από 31 εκατομμύρια ευρώ, για τα έτη 2008 και 2009, εκτιμώνται τα διαφυγόντα κέρδη του ελληνικού Δημοσίου από την πειρατική διάθεση του τηλεοπτικού προγράμματος της ΝΟVΑ. Σε περισσότερους από 100.000 υπολογίζονται οι ιδιώτες που κάνουν παράνομα χρήση των τηλεοπτικών προϊόντων της εταιρείας.

Η έρευνα των αστυνομικών οδήγησε στη σύλληψη τριών ατόμων, δύο Ελλήνων και ενός Σύριου, που κατηγορούνται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Αμφότεροι δήλωσαν επιχειρηματίες, καθώς σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους εμπορεύονται νομίμως δορυφορικά τηλεοπτικά προγράμματα. Από την έρευνα προέκυψε ότι διένειμαν μέσω server με έδρα τη Ν. Κορέα τα «κλειδιά» για την αποκωδικοποίηση του σήματος. Οι «συνδρομητές», αντί αποκωδικοποιητή, θα επρεπε να έχουν κονσόλα «dreambox» συνδεδεμένη με το Διαδίκτυο και δορυφορικό πιάτο. Ο αριθμός τους, σύμφωνα με πηγές από την Ασφάλεια Αττικής, υπολογίζεται στους 30.000 και είναι πιθανό να τους ασκηθεί δίωξη για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Οι δράστες επέλεξαν server στη Ν. Κορέα ώστε να είναι δυσκολότερος ο εντοπισμός τους. Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ., «οι παράνομες υπηρεσίες προσφέρονταν σε χρήστες του Διαδικτύου έναντι αγνώστου χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της νόμιμης μηνιαίας συνδρομής». Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές Dreambox, αναγνώστες ψηφιακών καρτών. Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς εκτιμάται ότι και άλλα άτομα συμμετείχαν στην υποκλοπή, αποκρυπτογράφηση και διανομή του σήματος της Nova, ενώ οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες το πρωί στον εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή