Μηδενική ανοχή στους ταραξίες

Μηδενική ανοχή στους ταραξίες

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δόγμα μηδενικής ανοχής προκρίνουν υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Ελληνική Αστυνομία ενόψει της συνόδου του Συμβoυλίου Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ στην Αθήνα, την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη, και των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη συμπλήρωση ενός έτους από τον φόνο του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο σχεδιασμός ασφαλείας τίθεται από σήμερα σε εφαρμογή με ανάπτυξη δυνάμεων στις εγκαταστάσεις όπου θα φιλοξενηθούν οι εργασίες της συνόδου (ολυμπιακές εγκαταστάσεις Ελληνικού), ενώ τα μέτρα θα κορυφώνονται καθώς θα πλησιάζει η 6η Δεκεμβρίου. Σε κατάσταση μερικής επιφυλακής και μετά την 7η Δεκεμβρίου θα παραμείνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, ενώ εντολή στα περιπολικά να κινούνται περιμετρικά των τμημάτων προκειμένου να αποτραπεί τυχόν επίθεση κατά αστυνομικού στόχου έχει δοθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

«Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή σε όσους επιχειρήσουν να διαταράξουν την τάξη», είπε στην «Κ» πηγή από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από πληροφορίες που συγκεντρώνουν οι αρχές, προκύπτει ότι τα οργανωμένα μπλοκ αναρχικών δεν θα επιδιώξουν να συγκρουστούν με την Αστυνομία. Δεν ισχύει το ίδιο για μια ομάδα περίπου 300 νεαρών αντιεξουσιαστών που δρουν δίχως κεντρική καθοδήγηση και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιδιώξουν να προκαλέσουν εκτεταμένα επεισόδια και καταστροφές. Οπως και στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, το συγκεκριμένο μπλοκ αντιεξουσιαστών θα βρεθεί υπό ασφυκτικό κλοιό. Δυνάμεις θα αναπτυχθούν και περιφερειακά του κέντρου της Αθήνας, σε αστυνομικούς, και όχι μόνο, στόχους. Ηδη πάντως καταγράφεται προσπάθεια σταδιακής κλιμάκωσης της έντασης, με επιθέσεις σε γραφεία πολιτικών, υποκαταστήματα τραπεζών και αστυνομικών στόχων, όπως πεζές περιπολίες και περιπολικά της Αμεσης Δράσης. Την Παρασκευή νεαροί από το κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων επιτέθηκαν με μπουκάλια σε διερχόμενο περιπολικό, ενώ αντίστοιχο περιστατικό καταγράφηκε την παραμονή στο ίδιο ακριβώς σημείο. Το βράδυ της Πέμπτης σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση στο γραφείο του υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Απόστολου Κατσιφάρα, ενώ είχε προηγηθεί επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Βούρου. Διαψεύδεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες πληροφορία για επικείμενη άφιξη οργανωμένων ομάδων Ισπανών και Ιταλών αναρχικών για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. «Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για μεμονωμένα άτομα, όχι οργανωμένες κινήσεις», λέει στην «Κ» για το θέμα καλά πληροφορημένη πηγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή