ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Συνάντηση Διαμαντοπούλου με εκπροσώπους των οργανώσεων

Με εκπροσώπους των οργανώσεων της δεύτερης γενιάς μεταναστών στην Ελλάδα συναντήθηκε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου, ώστε να ακούσει τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στην εκπαίδευση στο πλαίσιο και της πολιτικής για την εκπαίδευση των μεταναστών που προωθεί η Ε.Ε. «Σήμερα στην πατρίδα μας υπάρχουν 200.000 παιδιά που ενώ κατάγονται από άλλες χώρες γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα και μιλούν την ελληνική γλώσσα. Είναι τα παιδιά αυτά που η πατρίδα μας είναι και πατρίδα τους. Οι αλλαγές στην εκπαίδευση αφορούν πλέον και τη γενιά των μεταναστών και ξεκινούν από το νηπιαγωγείο, τις τάξεις υποστήριξης και τις τάξεις ένταξης, την αντιμετώπιση του θέματος της μητρικής γλώσσας και φτάνουν μέχρι την υποστήριξη των γονιών που πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους δασκάλους και με την κοινότητα στην ελληνική γλώσσα», δήλωσε μετά τη συνάντηση η κ. Διαμαντοπούλου.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ

Διακοπή στο τμήμα Αττική – Ν. Ιωνία

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επιβατών των ΗΣΑΠ καθώς η εταιρεία προχωρά σε διακοπή της κυκλοφορίας των επιβατικών συρμών στο τμήμα Αττική – Νέα Ιωνία από απόψε στις 9 το βράδυ ώς και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου. Σημειώνεται ότι για τα τμήματα της γραμμής Αττική – Ταύρος και Νέα Ιωνία – Κηφισιά τα δρομολόγια του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου δεν μεταβάλλονται. Στο μεταξύ για την εξυπηρέτηση των επιβατών ο ΟΑΣΑ δρομολογεί σήμερα τη λεωφορειακή γραμμή Χ10 από την πλατεία Αττικής ως τον σταθμό «Ειρήνη» από τις 9 το βράδυ ώς τη λήξη της βάρδιας και το Σαββατοκύριακο. Η αφετηρία της γραμμής θα βρίσκεται επί της Λιοσίων μπροστά από τον σταθμό της Αττικής και το τέρμα της επί της Νεραντζιώτισσας έναντι του σταθμού «Ειρήνη».

ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στη φυλακή για κατοχή εκρηκτικών

Κάθειρξη επτά ετών και έξι μηνών για κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για ανθρώπινη ζωή, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 26χρονο Ηλία Νικολάου που κάθισε στο εδώλιο γιατί είχε τοποθετήσει γκαζάκια στη δημοτική αστυνομία του Ευόσμου Θεσσαλονίκης τον περασμένο Ιανουάριο. Το δικαστήριο έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο για την κατηγορία της «σύστασης συμμορίας», αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου του, αλλά αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές. Η απόφαση προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από το ακροατήριο που φώναζε συνθήματα κατά των δικαστών και της αστυνομίας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΙ, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Παράταση για προσαρμογή

Παρατείνεται με τροπολογία για έναν ακόμη χρόνο (ώς τις 31/12/2010) η προθεσμία εντός της οποίας θα πρέπει δημοτικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν τη μορφή δημοτικής επιχείρησης να προσαρμόσουν το καταστατικό τους και να μετατραπούν σε ανώνυμες εταιρείες ή δημοτικές ή κοινοτικές Α.Ε. προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης. Με την ίδια τροπολογία επανακαθορίζεται η συγκρότηση των ειδικών επιτροπών που αποφασίζουν επί προσφυγών κατά αποφάσεων περιφερειαρχών, με την πρόβλεψη αντί δικαστικού λειτουργού (που απαγορεύει το Συμβούλιο Επικρατείας) να μετέχει ο πρόεδρος του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου. Παρέχεται, τέλος, η δυνατότητα πλεονάζον προσωπικό δημοτικών επιχειρήσεων οι οποίες καταργούνται να μεταφερθεί στον αντίστοιχο δήμο ή νομικά του πρόσωπα.

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Χριστουγεννιάτικο παζάρι

Στον σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα ξεκινά την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου (3 μ.μ. – 9 μ.μ) και συνεχίζεται Δευτέρα και Τρίτη (11 π.μ. – 7 μ.μ.) το χριστουγεννιάτικο παζάρι της «Διάβασης». Το πρόγραμμα απεξάρτησης του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων θα παρέχει ενημέρωση στους διερχόμενους τον σταθμό, ενώ όσοι θέλουν θα μπορούν να χαζέψουν ή και να ενισχύσουν το πρόγραμμα αγοράζοντας χειροποίητα δώρα, στολίδια και γλυκά φτιαγμένα από τις δημιουργικές ομάδες του προγράμματος. Θα μπορούν επίσης να φτιάξουν δικά τους στολίδια, παρακολουθώντας σχετικό εργαστήριο που θα λειτουργήσει το τριήμερο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή