Τηλεμαραθώνιος της UNICEF

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα προσπαθούν να επιβιώσουν 500 εκατομμύρια παιδιά στις αναπτυσσόμενες χώρες – αυτό μας υπενθύμισε χθες ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής της Unicef, κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος με αφορμή τον τηλεμαραθώνιο της 7ης Δεκεμβρίου. Χθες, σε συνέντευξη Τύπου της Unicef ανακοινώθηκαν νέα στοιχεία για τη φτώχεια και τον υποσιτισμό των παιδιών. Συγκεκριμένα, 1 στα 3 παιδιά (200 εκατομμύρια) είναι καχεκτικά. Αντίστοιχα, 129 εκατ. παιδιά (1/4) είναι λιποβαρή, ενώ 19 εκατ. νεογνά ζυγίζουν πολύ λιγότερο από το φυσιολογικό. Συνολικά, 24 χώρες εμφανίζουν το 80% του χρόνιου υποσιτισμού στα παιδιά. Τα προβλήματα αυτά μπορούν να διορθωθούν, αν η διατροφή και η κατάσταση της υγείας βελτιωθούν συν τω χρόνω.

Την καμπάνια διοργανώνει η διεθνής οργάνωση με την ΕΡΤ και τη συνεργασία δεκάδων ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και το ΡΙΚ της Κύπρου. Ο Μαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και θα λήξει τις πρώτες πρωινές ώρες της επομένης. Θα μεταδοθούν μηνύματα από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρωθυπουργό, ενώ στα τηλεοπτικά στούντιο θα παρευρεθούν υπουργοί, βουλευτές όλων των κομμάτων και άλλες σημαίνουσες προσωπικότητες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνεισφέρουν καταθέτοντας χρήματα στην τράπεζα, στέλνοντας sms στο 54234, τηλεφωνώντας στο 90111171717 ή ακόμα και online στο www.unicef.gr. Προσφέροντας 55 ευρώ, για παράδειγμα, παρέχετε γάλα -τροφή υψηλής διατροφικής αξίας- σε σοβαρά υποσιτισμένα παιδιά, το οποίο καλύπτει την πρώτη κρίσιμη φάση της θεραπευτικής αγωγής. Οπως υπογράμμισαν οι αρμόδιοι, όσοι συνεισφέρουν οικονομικά, ενημερώνονται για τον τρόπο με τον οποίο τα χρήματά τους επενδύθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή