Νεαρός Βρετανός κρατείται εδώ και έξι μήνες

Νεαρός Βρετανός κρατείται εδώ και έξι μήνες

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζητείται σήμερα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ζακύνθου η αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει ο 21χρονος Βρετανός Andrew Symeou, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 18χρονου Ουαλλού Jonathon Hiles, τον Ιούλιο του 2007 στη Ζάκυνθο.

Παρά τα ελλιπή στοιχεία που υπάρχουν εις βάρος του, αλλά και διάφορα ζητήματα που έχουν εγερθεί ως προς τον τρόπο που διεξήχθη η προανάκριση, ο Symeou έχει ήδη συμπληρώσει έξι μήνες προφυλακισμένος.

Ο Symeou και το θύμα έκαναν διακοπές με ξεχωριστά ταξιδιωτικά γκρουπ τον Ιούλιο του 2007. Στις 20 Ιουλίου, περί τη 1 το πρωί o Hiles ενεπλάκη σε διαπληκτισμό πάνω σε μια πλωτή εξέδρα στο μπαρ Rescue στον Λαγανά. Κάποιος τον γρονθοκόπησε, έπεσε κάτω και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πεθάνει δύο ημέρες αργότερα σε νοσοκομείο της Αθήνας. O Symeou αρνείται ότι βρισκόταν στο μπαρ εκείνη την ώρα και ισχυρίζεται ότι το έμαθε από δύο φίλους του, αφού είχε επιστρέψει στο Λονδίνο.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι μαρτυρίες των φίλων του θύματος οι οποίοι «αναγνώρισαν» στο πρόσωπο του 21χρονου Βρετανού τον δράστη. Τους επεδείχθη φωτογραφία του Symeou η οποία τραβήχτηκε μία ημέρα πριν από το τραγικό γεγονός σε ένα μπαρ. Σε αυτό ο Symeou εμφανίζεται με γενειάδα και όπως είπαν οι μάρτυρες, μάλλον είχε ξυριστεί την επόμενη ημέρα… Σύμφωνα με μια άλλη μαρτυρία, ο δράστης ήταν ψηλός και ξανθός, με βαριά προφορά. Ο Symeou είναι μελαχρινός, μάλλον κοντός και συν τοις άλλοις, σε φωτογραφία που τραβήχτηκε στο Λονδίνο τέσσερις ημέρες μετά το τραγικό συμβάν, είχε ακόμη τη γενειάδα του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή