Απόψε το πρώτο Ποδηλατικό Καρναβάλι, στη Θεσσαλονίκη

Απόψε το πρώτο Ποδηλατικό Καρναβάλι, στη Θεσσαλονίκη

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο βασιλιάς Καρνάβαλος, θρονιασμένος στο καμπριολέ αυτοκίνητό του, λίγο προτού καταλήξει στην παραδοσιακή πυρά κάθε παρέλασης μεταμφιεσμένων, διασώζεται χάρη σ’ έναν υπερήρωα ποδηλάτη, σε αντίθεση με το όχημά του. Ο Λευκός Πύργος έχει μετατραπεί σε πολυώροφο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, συμβολίζοντας την κυριαρχία του Ι.Χ., ενώ ο ποδηλατόδρομος περνάει πάνω από ένα αυτοκίνητο, αντιστρέφοντας τη συνήθη εικόνα των ποδηλατόδρομων που καταπατούνται από παρανόμως σταθμευμένα οχήματα.

Πρόκειται για τα τρία άρματα που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς του αποψινού πρώτου Ποδηλατικού Καρναβαλιού στη Θεσσαλονίκη.

Με σύνθημα «Φέτος στο Καρναβάλι κάνουμε πετάλι», ποδηλάτες αλλά και πεζοί επιχειρούν να συνδυάσουν τη μεγάλη αποκριάτικη παράδοση της χώρας μας με την κουλτούρα του ποδηλάτου που υπολείπεται στην Ελλάδα, όπως είπε στην «Κ» ο συντονιστής της προσπάθειας, κ. Κ. Τερζόπουλος.

Οπως ακριβώς το φαγοπότι της Τσικνοπέμπτης είναι η προετοιμασία για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής, έτσι και οι διοργανωτές του Ποδηλατικού Καρναβαλιού επιδιώκουν να διαδώσουν την ιδέα της αποχής από τη συνήθεια του αυτοκινήτου. Οι «νύφες του Θερμαϊκού», η ομάδα των ποδηλατών καρναβαλιστών που θα συνοδεύει τα άρματα, θα υποδηλώνει πως η κακή κατάσταση του Θερμαϊκού κόλπου πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί, αφού οι «νύφες» θα φέρουν σκουπίδια κάθε λογής στα νυφικά τούλια τους.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές (κινήσεις πολιτών, μεταξύ των οποίων οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, τα Παιδιά εν Δράσει, η Διενθής Γυμνή Ποδηλατοδρομία και η Ενωση για τα Δικαιώματα των Πεζών) στόχος είναι το Ποδηλατικό Καρναβάλι να καταστεί ετήσιος θεσμός της πόλης, ενώ καλούν όλους τους Θεσσαλονικείς να μετάσχουν, ακολουθώντας τις οδηγίες στον ιστότοπο HYPERLINK «http://www.bikecarnival.gr» www.bikecarnival.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή