Εντυπωσιακή ληστεία στο Μετρό

Εντυπωσιακή ληστεία στο Μετρό

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία σε κοινή γνώμη και διωκτικές αρχές προκαλεί η χθεσινή, πρωτοφανής στα αστυνομικά χρονικά, ένοπλη ληστεία στις εγκαταστάσεις του μετρό, στον σταθμό «Εθνική Αμυνα». Πέντε λεπτά πριν από τις 2 μ.μ., τέσσερις κουκουλοφόροι οπλισμένοι με αυτόματα τύπου Καλάσνικοφ εισέβαλαν στα γραφεία του σταθμού και απέσπασαν χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις 250.000 ευρώ. Τη στιγμή του περιστατικού στον χώρο του σταθμού υπήρχε πλήθος κόσμου, ωστόσο, ευτυχώς οι δράστες δεν έκαναν χρήση των όπλων τους.

Η παρουσία στις εγκαταστάσεις του σταθμού ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας και ενός οπλισμένου ειδικού φρουρού δεν εμπόδισε τους δράστες να φέρουν σε πέρας την επιχείρησή τους. Αντίθετα μάλιστα, με περίσσιο θράσος και ψυχραιμία αφαίρεσαν το όπλο από τον ειδικό φρουρό, ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες χρησιμοποίησαν τις χειροπέδες του, προκειμένου να τον δέσουν. Ταυτόχρονα απώθησαν με τη βία τον υπάλληλο της εταιρείας security, ο οποίος έπεσε στο έδαφος τραυματισμένος ελαφρά.

Στη ληστεία συμμετείχαν τέσσερα άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Κατευθύνθηκαν σε δωμάτιο όπου βρίσκονταν ο υπάλληλος της εταιρείας security και ο ειδικός φρουρός, τους αφόπλισαν και στη συνέχεια εισέβαλαν σε χώρο, στο πίσω μέρος των εκδοτηρίων όπου βρίσκεται το κεντρικό σημείο συλλογής των εισπράξεων του μετρό. Οπως προέκυψε, οι δράστες πρόλαβαν να αρπάξουν περισσότερα από 250.000 ευρώ. Καθώς στις αρχές κάθε μήνα ανανεώνονται οι μηνιαίες κάρτες επιβατών, το ποσό που είχε εισπραχθεί και βρισκόταν στα ταμεία τη στιγμή της ληστείας υπερέβαινε, όπως αποδείχθηκε, το μέσο όρο εισπράξεων των υπολοίπων ημερών του μήνα.

Υποψίες

Το γεγονός ότι οι δράστες γνώριζαν το σημείο όπου φυλάσσονται τα χρήματα και τις ημέρες του μήνα με τις μεγαλύτερες εισπράξεις κάνει τους αστυνομικούς και τη διεύθυνση του μετρό να υποψιάζονται ότι οι δράστες είχαν εσωτερική πληροφόρηση. Πιθανολογείται δηλαδή οι δράστες να έλαβαν τις κρίσιμες πληροφορίες από άτομο που λόγω της επαγγελματικής του δραστηριότητας είχε γνώση του θέματος. Η αστυνομική έρευνα στρέφεται στις επικοινωνίες και επαφές που είχαν το τελευταίο διάστημα υπάλληλοι του μετρό που γνώριζαν λεπτομέρειες για τη συλλογή και φύλαξη των χρημάτων. Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας αισιοδοξούν ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να αποκαλύψουν την ταυτότητα των δραστών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι τέσσερις κουκουλοφόροι διέφυγαν από τον σταθμό του μετρό με δύο μοτοσικλέτες. Τις απογευματινές ώρες σε Νέο Ψυχικό και Χαλάνδρι αστυνομικοί εντόπισαν δύο κλεμμένες μοτοσικλέτες, οι οποίες επρόκειτο να μεταφερθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για περαιτέρω εξέταση.

Τεράστια αύξηση

Εξαρση στις ένοπλες ληστείες αποτυπώνουν τα αριθμητικά στοιχεία του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε ολόκληρη την επικράτεια, ο αριθμός των ενόπλων ληστειών το 2009 παρουσίασε αύξηση 42% σε σχέση με το 2008.

Στην Αττική σημειώθηκαν 3.625 ένοπλες ληστείες, έναντι 2.519 το 2008. Μεταβολή που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,9%.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, το 2009 έγιναν 603 ένοπλες ληστείες έναντι 441 έναν χρόνο πριν, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 36,7%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή