Με τη βοήθεια του οδηγού της απήχθη η γυναίκα

Με τη βοήθεια του οδηγού της απήχθη η γυναίκα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο Αιγύπτιοι που για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια απασχολούνταν στην εταιρεία του εφοπλιστή κ. Αρη Θεοδωρίδη συγκαταλέγονται μεταξύ των δραστών της απαγωγής της 74χρονης συντρόφου του, στις 19 Ιουνίου, στο Π. Φάληρο. Ο ένας από αυτούς εκτελούσε χρέη οδηγού της οικογένειας και βρισκόταν μαζί με την 74χρονη την ώρα της απαγωγής. Τα μέλη της σπείρας προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες, πλην της 74χρονης, απήγαγαν και τον Αιγύπτιο οδηγό της, ο οποίος καθόλου τυχαία απελευθερώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας. Πλην των δύο Αιγυπτίων, συνελήφθησαν ως συνεργοί τρεις Αλβανοί υπήκοοι και καταζητούνται τρεις ακόμη ομοεθνείς τους που έχουν διαφύγει στη χώρα τους, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος εγκέφαλος της απαγωγής.

Η 74χρονη απελευθερώθηκε στις 25 Ιουνίου έπειτα από σχεδόν οκτώ ημέρες ομηρίας, αφού καταβλήθηκαν λύτρα ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα είχαν νωρίτερα προσημειωθεί και σύμφωνα με πληροφορίες, επτά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ έχουν εντοπιστεί σε Αθήνα, Αγρίνιο, Τρίπολη και Σχηματάρι.

Η Αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη των δραστών αναλύοντας τις μεταξύ τους τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν στη διάθεσή τους και την ομολογία ενός εκ των συλληφθέντων Αλβανών. Ο συγκεκριμένος, ωστόσο, φέρεται να δήλωσε ότι δεν γνωρίζει το κρησφύγετο όπου κρατήθηκε η 74χρονη, καθώς και ότι δεν εισέπραξε χρήματα από τα λύτρα. Τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό των απαγωγέων πραγματοποιούσε ο 29χρονος εγκέφαλος, η φωνή του οποίου, σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ., ταυτοποιήθηκε από άτομα του περιβάλλοντός του. Ο άνδρας βρίσκεται στην Αλβανία και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αγοράσει στο όνομα της συζύγου του σπίτι αξίας 140.000 ευρώ στη γείτονα χώρα. Καταζητείται, όπως και δύο ακόμη συνεργοί του από τις διωκτικές αρχές της Αλβανίας, ενώ από ελληνικής πλευράς πρόκειται να ενεργοποιηθεί και η αρμόδια αρχή για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή