Από όπλο αστυνομικού οι σφαίρες

Από όπλο αστυνομικού οι σφαίρες

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το όπλο αστυνομικού της Ασφάλειας που πήρε μέρος στην αιματηρή επιχείρηση του Βύρωνα έπεσε νεκρός ο άτυχος 25χρονος. Αυτό επιβεβαίωσε χθες το αποτέλεσμα βαλλιστικής εξέτασης στις τέσσερις σφαίρες που βρέθηκαν στο σώμα του 25χρονου και τα όπλα των αστυνομικών που μετείχαν στη συμπλοκή. Από μαρτυρίες αυτοπτών, μάλιστα, που συγκέντρωσε χθες ο συνήγορος της οικογένειας του 25χρονου, κ. Μ. Δημητρακόπουλος, επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι ο αστυνομικός έβαλε κατά του 25χρονου, θεωρώντας ότι πρόκειται για τον έναν από τους δράστες. Και οι 9 σφαίρες έχουν βρει τον νεαρό Αλβανό πισώπλατα. «Ολες οι ευθύνες θα αποδοθούν, μέσα από την ποινική διαδικασία», δήλωσε σε χθεσινή του συνέντευξη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης.

Ο εργαστηριακός έλεγχος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ολοκληρώθηκε χθες το πρωί και το πόρισμα της υπηρεσίας πρόκειται να ενσωματωθεί στη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας κ. Φίλ. Κουτσάφτης, ο 25χρονος δέχτηκε συνολικά 9 σφαίρες, που προκάλεσαν τέσσερα τυφλά και 5 διαμπερή τραύματα. Οι βολίδες που προκάλεσαν τα διαμπερή τραύματα είναι πιθανό να περισυνελέγησαν από τον χώρο της συμπλοκής. Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν 95 κάλυκες και βολίδες. Για να συσχετιστούν με τα τραύματα του 25χρονου θα χρειαστεί να υποβληθούν σε βαλλιστική εξέταση αλλά και εξέταση DNA. Οι τέσσερις βολίδες έχουν πλήξει ζωτικά όργανα στον θώρακα και το κεφάλι του 25χρονου. Για το συμβάν διενεργείται αυτεπάγγελτα Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ στο πλαίσιο ποινικής διερεύνησης της υπόθεσης πιθανολογείται ότι ο εισαγγελέας θα ασκήσει δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια εναντίον του αστυνομικού. Οπως πάντως διευκρίνισε στην «Κ» ο νομικός σε θέματα χρήσης όπλων, δικηγόρος κ. Γ. Μαρής, ο νόμος 3169/2003 για τη χρήση όπλων από αστυνομικούς προβλέπει τη χρήση πυρών «εξουδετέρωσης» σε συνθήκες όμοιες με εκείνες που επικρατούσαν στον Βύρωνα.

Αγωγή της οικογένειας κατά του Δημοσίου

Η οικογένεια του θύματος προτίθεται να καταθέσει αγωγή κατά του ελληνικού Δημοσίου, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρ. Τασούλας με τον συνήγορο της οικογένειας κ. Δημητρακόπουλο μετέφερε τη δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσουν άμεσα όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου η σύζυγος του 25χρονου, αλβανικής υπηκοότητας, να προσληφθεί στο Δημόσιο. Σε φορτισμένο κλίμα στο κοιμητήριο Βύρωνα πραγματοποιήθηκε χθες η κηδεία του άτυχου νεαρού. Παρόντες ήταν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Τασούλας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λ. Οικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή