Επιστολή για τα κολέγια

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ιδιοκτήτες κολεγίων που συνεργάζονται με ευρωπαϊκά ΑΕΙ ζητούν οι απόφοιτοί τους να εξαιρεθούν από την κατάταξη στο ελληνικό Πλαίσιο Προσόντων, αφού εκείνοι κατατάσσονται στο Πλαίσιο των χωρών που έχει έδρα το μητρικό-συνεργαζόμενο ΑΕΙ. Αυτό αναφέρει επιστολή του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Κολεγίων προς την υπ. Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου.

Το Εθνικό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων θα πρέπει να καταρτισθεί με βάση τις επιταγές της Ε.Ε., η οποία έχει χωρίσει τα επαγγελματικά προσόντα σε οκτώ επίπεδα, ξεκινώντας από τους αποφοίτους δημοτικού (επ. 1) έως τους κατόχους διδακτορικού (επ. 8). «Οι απόφοιτοι των κολεγίων μας, οι οποίοι λαμβάνουν πανεπιστημιακά πτυχία Bachelor ή Master από βρετανικά ΑΕΙ, έχουν ήδη βεβαιώσεις κατάταξης στα επίπεδα 6 και 7 της κλίμακας του Βρετανικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων που είναι ακριβώς αντίστοιχη με την κλίμακα του Ευρωπαϊκού Πλαισίου» αναφέρει η επιστολή του Συνδέσμου, που εστάλη την Τετάρτη. «Ετσι, τα πτυχία των αποφοίτων μας πρέπει να εξαιρεθούν από την όποια ελληνική κατάταξη διότι δεν έχουν εκδοθεί από κάποιο φορέα της Ελλάδας. Οτιδήποτε άλλο είναι αντίθετο στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και μόνο στην παραπλάνηση και σύγχυση του Ελληνα πολίτη μπορεί να αποβλέπει», καταλήγει η επιστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή