Ζητούν ανάκληση της απόφασης

Ζητούν ανάκληση της απόφασης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάκληση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αμφισσας, με την οποία απορρίφθηκαν οι μάρτυρες πολιτικής αγωγής ως παρανόμως κλητευθέντες στη δίκη για την υπόθεση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζητεί με αναφορά του στον Αρειο Πάγο ο συνήγορος της οικογένειας Χρ. Μυλωνόπουλος. Στην αναφορά του ο συνήγορος υποστηρίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι εσφαλμένη και επικαλείται απόφαση του Αρείου Πάγου του 2009, σύμφωνα με την οποία αρκεί η γνωστοποίηση των μαρτύρων άπαξ.

Αλλωστε, όπως επεσήμανε στο δικαστήριο ο κ. Μυλωνόπουλος, στο έγγραφο γνωστοποίησης των μαρτύρων αναφερόταν η ισχύς του και στην περίπτωση αναβολής της δίκης. Οπως επισημαίνει στην αναφορά που κατέθεσε ο κ. Μυλωνόπουλος, οι προταθέντες από την πολιτική αγωγή μάρτυρες είναι ουσιώδεις για την εξέλιξη της δίκης, καθώς πρόκειται για αυτόπτες αλλά και τεχνικούς συμβούλους. Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής αναμένεται να επαναφέρει το θέμα σήμερα.

Ως προς την εξέλιξη της δίκης, σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση του ιατροδικαστή κ. Χρ. Λευκίδη και στη συνέχεια θα εξεταστεί η μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου, κ. Τζίνα Τσαλικιάν. Η κ. Τσαλικιάν επρόκειτο να εξεταστεί με την έναρξη της δίκης, ωστόσο επικαλέστηκε ξαφνική αδιαθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω συναισθηματικής φόρτισης, μετά την απόρριψη των μαρτύρων πολιτικής αγωγής από το δικαστήριο. Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάσει όλη την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση του επιστήθιου φίλου του Γρηγορόπουλου, Ν.Ρ., ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή