Υπέβαλε την παραίτησή του ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης

Υπέβαλε την παραίτησή του ο δήμαρχος Νέας Σμύρνης

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση εικονικών τιμολογίων σε βάρος της ΠΑΕ Πανιώνιος και του Δήμου Νέας Σμύρνης ανάγκασαν τον δήμαρχο Ν. Σμύρνης, Γιώργο Κουτελάκη, να υποβάλει χθες την παραίτησή του. Σε δήλωσή του ο κ. Κουτελάκης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η μηδενική περιουσιακή μου κατάσταση και το γεγονός ότι παρέλαβα το 1998 ένα δήμο υπερχρεωμένο και ελλειμματικό και τον παραδίδω πλεονασματικό κατά 7.500.000 ευρώ ερμηνεύει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου για τρεις συνεχόμενες θητείες. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα λάμψει η αλήθεια παρά το προσωπικό, πολιτικό και ψυχικό κόστος».

Η υπόθεση, που αγγίζει τα όρια οικονομικού σκανδάλου και αφορά την περίοδο 1992 – 2000, έχει ήδη πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, καθώς η εισαγγελέας Εφετών, Ευσταθία Σπυροπούλου, έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για τρία κακουργήματα σε βάρος δέκα προσώπων, μεταξύ των οποίων ο νυν δήμαρχος Γιώργος Κουτελάκης, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Σιότροπος, ο Αχιλλέας Μπέος και η νυν αντιδήμαρχος Μαρίνα Ιακωβάκη.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια προκειμένου να δικαιολογήσουν δαπάνες που χρηματοδοτούσε ο δήμος και αφορούσαν εργασίες εντός του γηπέδου.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, στόχος των κατηγορουμένων ήταν η έγκριση και εκταμίευση από το ταμείο της ΠΑΕ χρηματικού ποσού ύψους 541.982.000 δρχ. παραπλανώντας το Δ.Σ. και τους μετόχους της ΠΑΕ (άρα και τον ίδιο τον δήμο), τα αρμόδια όργανα της ΠΑΕ και την εποπτεύουσα Αρχή του υπουργείου Ανάπτυξης. Σκόπευαν δηλαδή να προσπορίσουν στον εαυτό τους και σε τρίτους αποδέκτες παράνομο περιουσιακό όφελος αντίστοιχο της αξίας των πλαστών τιμολογίων, που υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ, ενώ η ΠΑΕ και ο δήμος ζημιώθηκαν κατά 1.590.556 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή