ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Τροπολογία αποποινικοποίησης της χρήσης της κουκούλας

Δεν θα αποτελεί πλέον αδίκημα η χρήση της κουκούλας, σύμφωνα με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ σχεδόν έτοιμη είναι μια δεύτερη ρύθμιση για την απαγόρευση λειτουργίας των καμερών στους δημόσιους χώρους. Και τα δύο μέτρα ήταν προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης, όπως επισήμανε ο κ. Χάρης Καστανίδης. Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των καμερών, ο υπουργός ανέφερε ότι πριν από λίγες ημέρες διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η γνωμοδότηση και η νομοθετική πρόταση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την απαγόρευση λειτουργίας των καμερών στους δημόσιους χώρους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΛΕΤΣΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΟΥΣΗΣ

Ποινές 15 ετών στον καθένα

Κάθειρξη 15 ετών στον καθένα επιβλήθηκαν τελικά από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών στον επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση και τον πρώην δικαστή Ευάγγελο Καλούση, που κατηγορούνταν για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Ε. Καλούση για κατάχρηση εξουσίας και συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ο επιχειρηματίας κρίθηκε ένοχος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα και συνήθεια. Ταυτόχρονα, δεν έγινε δεκτό το αίτημα των κατηγορουμένων για αναστολή της ποινής τους για λόγους υγείας και έτσι μετά την επιβολή της ποινής ο πρώην πρωτοδίκης οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ σε βάρος του επιχειρηματία, που ήταν απών από το δικαστήριο, εκδόθηκε ένταλμα συλλήψεως και αναζητείται.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΕ

Εναρξη πανελλαδικών στις 3 Μαΐου

Στις 3 Μαΐου αρχίζει ο φετινός εξεταστικός μαραθώνιος των πανελλαδικών εξετάσεων με τους μαθητές των ΤΕΕ να ανοίγουν την αυλαία. Θα ακολουθήσουν από τα μέσα Μαΐου οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που θα διεκδικήσουν μία θέση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπ. Παιδείας, οι πανελλήνιες των πτυχιούχων Β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων, που θα διεκδικήσουν μία θέση στα ΤΕΙ, θα αρχίσουν τη Δευτέρα 3/5 με Νέα Ελληνικά, την Τρίτη 4/5 θα ακολουθήσει η εξέταση στα Μαθηματικά. Κατόπιν και έως και τη Δευτέρα 10/5 θα γίνουν οι εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Οι απόφοιτοι Β΄ κύκλου εσπερινών ΤΕΕ, ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων θα εξεταστούν στις 3/5 (Νέα Ελληνικά) και 4/5 (Μαθηματικά).

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΟΔΗΓΟΥ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

Μεταφορά τραυματιών σε καρότσα

Η μεταφορά δύο τραυματισμένων παιδιών σε καρότσα αγροτικού οχήματος αποκαλύπτει ένα ακόμη πρόβλημα του συστήματος Υγείας ειδικά στην περιφέρεια, την έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις Σέρρες όταν δύο νέοι τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από τροχαίο σε απόσταση 300 μ. από το Κέντρο Υγείας Ηρακλείας. Γιατρός που έσπευσε αμέσως με δικό του όχημα -λόγω έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου- έκρινε την άμεση μεταφορά τους με οποιοδήποτε όχημα στο Κέντρο Υγείας. Δυστυχώς εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος της νεαρής. Το έλλειμμα της στελέχωσης επισήμανε και η διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών, διευκρινίζοντας στην «Κ» ότι οκτώ Κέντρα Υγείας του νομού καλύπτονται από επτά ασθενοφόρα και λίγους οδηγούς, που για να καλύψουν τις βάρδιες εξυπηρετούν μια ευρύτερη περιοχή 12 χλμ. Τη νύχτα του περιστατικού το Κέντρο Υγείας Ηρακλείας καλυπτόταν από το Κέντρο Υγείας Σιδηροκάστρου.

ΔΙΕΘΕΤΑΝ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Σε διαθεσιμότητα δύο αξιωματικοί

Σε διαθεσιμότητα έθεσε ήδη το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας τους δύο αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνελήφθησαν από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων να διαθέτουν ποσότητες κατασχεμένων ναρκωτικών σε 43χρονο υπάλληλο της Helexpo – πληροφοριοδότη τους, με αντάλλαγμα την παροχή πληροφοριών για διακινητές ναρκωτικών. Ο εντοπισμός των δύο αστυνομικών (ο ένας με καθήκοντα υποδιευθυντή) έγινε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε πρόσφατα ο εισαγγελέας Εφετών Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπόμπολης. Στο γραφείο τού ενός βρέθηκε και πλαστό χαρτονόμισμα των 200 ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ

Παρανομίες στα ποτάμια της Ηλείας

Σωρεία παρανομιών στα δύο ποτάμια του νομού Ηλείας εργολάβων και κρατικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων δύο πρώην γενικών γραμματέων της Περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας εντόπισε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, οι οποίοι στο πολυσέλιδο πόρισμά τους περιγράφουν με λεπτομέρειες τις ατασθαλίες. Με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της υποβάθμισης περιβάλλοντος παραπέμπονται σε δίκη συνολικά 27 άτομα στις 15 Απριλίου. Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν ή ενέκριναν παράνομες αμμοχαλικοληψίες και εξορύξεις αδρανών υλικών στον Πηνειακό Λάδωνα και στον ποταμό Αλφειό. Ως κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης φέρεται ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

ΑΔΕΙΑΖΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

Συνελήφθησαν οδηγοί βυτιοφόρων

Την ώρα που άδειαζαν επικίνδυνα απόβλητα σε χωματερή των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας εντοπίστηκαν από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και συνελήφθησαν οι οδηγοί δύο βυτιοφόρων. Στον χώρο αυτό, στην περιοχή Σουσάκι, είχαν διαμορφωθεί χωμάτινες δεξαμενές που βρέθηκαν γεμάτες με βιομηχανικά απόβλητα. Μερικές ημέρες νωρίτερα, οι Επιθεωρητές είχαν εντοπίσει όχημα να ρίχνει βιομηχανικά απόβλητα στη χωματερή των Μεγάρων και συνέλαβαν τον οδηγό του. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο έρευνας που διεξάγουν οι Επιθεωρητές από τον Φεβρουάριο για την παράνομη διακίνηση επικίνδυνων αποβλήτων στην Αττική, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Αργολίδα και την Κορινθία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή