Νέα έκτροπα στο Οικονομικό

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είμαστε πραγματικά σε απόγνωση». Η δήλωση ανήκει σε πανεπιστημιακό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών -της γνωστής ΑΣΟΕΕ- ύστερα από τα νέα, χθεσινά, έκτροπα από μέλη φοιτητικής παράταξης στο ίδρυμα. Οι φοιτητές της ΠΑΣΠ προπηλάκισαν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και έκλεψαν τις κάλπες των προεδρικών εκλογών.

Εκτακτη σύσκεψη

Ο λόγος; «Το ουσιαστικό διακύβευμα είναι να δείξουν ποιος κυβερνά το πανεπιστήμιο. Θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε εάν δεν έχουμε την έγκριση των παρατάξεων» προσθέτει ο ίδιος. Το πρυτανικό συμβούλιο του ιδρύματος, οι πρόεδροι των Τμημάτων και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου διδασκόντων θα πραγματοποιήσουν σήμερα έκτακτη σύσκεψη για το θέμα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», υπάρχουν εισηγήσεις για τη λήψη αυστηρότατων μέτρων, ακόμη και για διακοπή των εξετάσεων που θα σημαίνει απώλεια του εαρινού εξαμήνου.

Ειδικότερα, χθες, είχαν προγραμματιστεί προεδρικές εκλογές σε τέσσερα τμήματα του ΟΠΑ (Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Στατιστικής, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών). Γύρω στο μεσημέρι, μέλη της ΠΑΣΠ εισέβαλαν στις αίθουσες όπου πραγματοποιούνταν οι εκλογές και προπηλάκισαν τους καθηγητές-μέλη των εφορευτικών επιτροπών, αρπάζοντας τις κάλπες. Η διαδικασία διεκόπη. Ανάλογα επεισόδια έγιναν προ ημερών στις προεδρικές εκλογές του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Τα αιτήματα που προβάλλουν οι φοιτητές, άλλωστε, επιβεβαιώνουν ότι έχει χαθεί το μέτρο. Ενδεικτικά, οι φοιτητικές παρατάξεις ζητούν να καθιερωθεί και τέταρτη εξεταστική τον Ιανουάριο, κατά την οποία θα εξετάζονται όχι μόνο τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου αλλά και όλα τα μαθήματα του προηγούμενου έτους (όπως συμβαίνει στην εξεταστική του Σεπτεμβρίου). Σε άλλη περίπτωση διαμαρτυρήθηκαν διότι θεωρούν ότι πρέπει να περάσει από πειθαρχικό καθηγητής-πρώην στέλεχος ΔΕΚΟ.

Επίσης, στα τέλη Μαΐου η ΠΑΣΠ σε συνέλευση του Οικονομικού Τμήματος προκάλεσε επεισόδια επειδή οι πανεπιστημιακοί δεν ικανοποίησαν άμεσα το αίτημα να αυξηθούν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ στη γενική συνέλευση με βάση τα αυξημένα, σε σχέση με πέρυσι, ποσοστά της στις φετινές φοιτητικές εκλογές.

Ομως, οι αλλαγές εκπροσώπησης στα ακαδημαϊκά όργανα γίνονται με την έναρξη κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Εξάλλου, ουκ ολίγες φορές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο έχουν εξελιχθεί μάχες μεταξύ μελών της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ, για το ποια παράταξη έχει την πρωτοκαθεδρία στη σχολή.

«Μεγάλο πλήγμα»

«Η κομματικοποίηση και η εμπλοκή στις παρατάξεις υποβαθμίζουν τα ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να έχουμε απόφοιτους επιστημονικά μονόφθαλμους. Αυτό είναι μεγάλο πλήγμα για την ανάπτυξη της χώρας. Πρέπει να το κατανοήσουν τα κόμματα και να λάβουν μέτρα» δήλωσε στην «Κ» ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Γρηγόρης Πραστάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή