Μια συγκλονιστική μαρτυρία

Μια συγκλονιστική μαρτυρία

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πρώτα ένας εκκωφαντικός θόρυβος, αμέσως μετά η καρέκλα και όλα τα αντικείμενα στον χώρο μου μετακινήθηκαν, σαν να γινόταν σεισμός, ήταν όμως από το ωστικό κύμα, το καταλάβαμε αργότερα. Παντού καπνός, ασφυξία, πετάχτηκα ενστικτωδώς να ανοίξω το παράθυρο, φοβηθήκαμε ότι θα πνιγόμασταν εκεί μέσα, από τον καπνό και τη σκόνη».

Μάρτυρας που μίλησε στην «Κ», περιγράφει το πώς βίωσε την έκρηξη από το δέμα θανάτου των τρομοκρατών, ελάχιστα μέτρα από το γραφείο του άτυχου υπασπιστή Γιώργου Βασιλάκη – εργάζεται στο υπουργείο και θέλησε να τηρηθεί η ανωνυμία. Τα λόγια βγαίνουν με τρεμάμενη φωνή, διηγείται έναν εφιάλτη. «Εκλεισα τα αυτιά μου με τα χέρια μου, βούιζαν πολύ, περπάτησα λίγα μέτρα, είδα τον υπουργό να μας κοιτάζει με αγωνία ρωτώντας δυνατά: «Είστε όλοι καλά;» Κάναμε καταμέτρηση, ποιος είναι πού. Διαπιστώσαμε ότι ο Γιώργος δεν ήταν ανάμεσά μας, το μυαλό πήγε στο κακό. Τον πήρα στο κινητό, δεν λειτουργούσε. Πήγαμε να μπούμε στο γραφείο του, δεν μπορούσαμε, χαλάσματα. Τότε καταλάβαμε ότι είχε συμβεί το χειρότερο. Αυτό που είναι καρφωμένο στο μυαλό μου και θα με συνοδεύει όσο ζω, είναι ο άγριος θόρυβος και η μυρωδιά του θανάτου».

– Πότε τον είδατε τελευταία φορά;

– Ελάχιστη ώρα πριν από την έκρηξη, ήρθε στο γραφείο μου. «Τι λες, κάνουμε ένα διάλειμμα για φαγητό;» μου πρότεινε. Δέχτηκα, και του είπα «περίμενε να τελειώσω μια εκκρεμότητα και θα έρθω στο γραφείο σου…» Πρέπει να ήταν γύρω στις 8.25 μ.μ. όταν ακούστηκε η φοβερή έκρηξη. Αυτή η ώρα και η ημερομηνία Πέμπτη 24 Ιουνίου θα με κυνηγούν για πάντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή