Κατάθεση στοιχείων για εξοπλισμούς

Κατάθεση στοιχείων για εξοπλισμούς

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα όσα κατήγγειλε στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του περί «παρασιτούντων» στον χώρο των Εξοπλισμών επανέλαβε, καταθέτοντας επί δύο ημέρες στον εισαγγελέα Εφετών κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών κ. Βαγγέλης Βασιλάκος. Η κατάθεσή του διήρκεσε συνολικά δέκα ώρες. Ο κ. Βασιλάκος φέρεται να αποκάλυψε στον εισαγγελικό λειτουργό συγκεκριμένα στοιχεία για πρόσωπα που απεκόμισαν κέρδη από τον χώρο των εξοπλισμών, που κρίνονται ως ιδιαιτέρως σημαντικά από τις δικαστικές αρχές. Ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε να του αποσταλούν όλες οι συμβάσεις που υπεγράφησαν μέχρι το 2005, οπότε και ανέλαβε ο κ. Βασιλάκος τη θέση του γενικού διευθυντή και αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα απετέλεσαν τα όσα είπε ο κ. Βασιλάκος κατά την ομιλία της αποχώρησής του. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές και λοιδορήθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του από διάφορους «αλητήριους» και «παρασιτούντες» στον χώρο των εξοπλισμών που απεκόμισαν παράνομα κέρδη. «Οταν ανέλαβα τη συγκεκριμένη διεύθυνση είχα στόχο να διώξω αυτή τη «θολούρα» που υπήρχε γύρω από τους εξοπλισμούς. Τότε μου ψιθύριζαν όλοι «εντάξει, θα τα πάρεις και εσύ». Τους διέψευσα. Δεν τα πήρα. Είναι φιλοσοφία και στάση ζωής και γι’ αυτή μου τη στάση λοιδορήθηκα με αισχρό τρόπο. Δέχθηκα απειλές. Ομως δεν υπέκυψα σε όλους αυτούς τους αλητήριους και παρασιτούντες και δεν θα υποκύψω στο μέλλον», είχε υποστηρίξει μεταξύ αλλων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή