Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για νέο χτύπημα τρομοκρατών

Φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για νέο χτύπημα τρομοκρατών

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανησυχία για το ενδεχόμενο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος εκφράζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Θεωρείται πιθανό μέλη ενεργών τρομοκρατικών οργανώσεων και συγκεκριμένα της «Σέχτας Επαναστατών» να επιχειρήσουν να απαντήσουν στις συλλήψεις του 22χρονου Παναγιώτη Αργυρού και του 24χρονου Γεράσιμου Τσάκαλου για την υπόθεση των επιστολών-βομβών. Στο παρελθόν, έπειτα από συλλήψεις μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων» σημειώθηκαν εντυπωσιακές τρομοκρατικές ενέργειες, με πιο χαρακτηριστική τη βομβιστική επίθεση στις 2 Οκτωβρίου του 2009 στο Πεδίον του Αρεως, στη διάρκεια ομιλίας του τότε αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε γίνει λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έφοδο στο σπίτι-κρησφύγετο του Χαλανδρίου. Αμφισβητήθηκε τότε η ενοχή των τεσσάρων συλληφθέντων και εστάλη μήνυμα-απάντηση στις Αρχές, ότι το ένοπλο «κίνημα» παραμένει αλώβητο.

Τους φόβους των Αρχών ενισχύουν οι εκτιμήσεις ορισμένων αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής σχετικά με πιθανή διασύνδεση της «Σέχτας Επαναστατών» με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Σύμφωνα με αυτή την άποψη, ένα ή περισσότερα μέλη της «Συνωμοσίας» έχουν πάρει μέρος σε ενέργειες της «Σέχτας Επαναστατών». Πρόκειται σαφώς για αστυνομική εκτίμηση που δεν επιβεβαιώνεται από το περιεχόμενο της δικογραφίας που σχηματίστηκε για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Αποδεικνύεται, ωστόσο, αρκετή ώστε να θέτει σε κατάσταση συναγερμού την Ελληνική Αστυνομία. Χθες, πάντως, αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής σχολίασε στην «Κ» ότι «από τη χρονική αλληλουχία των επιθέσεων της «Σέχτας Επαναστατών» δεν μπορούμε να εξαγάγουμε ασφαλές συμπέρασμα για το εάν και πότε θα επιχειρήσει ένα νέο χτύπημα, αναμφισβήτητα όμως διανύουμε μια ιδιαίτερα επικίνδυνη περίοδο». Το ίδιο επισήμανε και ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Μιλώντας στην «Κ», παραδέχτηκε ότι «όλη η αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση τόσο εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων, όσο και εν όψει της επετείου του Πολυτεχνείου».

Τα κρησφύγετα

Δύο ή τρία εκτιμούν στην Αντιτρομοκρατική ότι είναι τα σπίτια- κρησφύγετα των καταζητουμένων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που φέρονται να βρίσκονται πίσω από την αποστολή των επιστολών-βομβών. Εκφράζεται αισιοδοξία πως θα εντοπιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ωστόσο, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο σπίτι του Χαλανδρίου, εκτιμάται ότι το παρασκευαστήριο των εκρηκτικών υλών και μηχανισμών θα βρίσκεται σε διαφορετικό χώρο από τα σπίτια των καταζητουμένων. «Δεν πρόκειται να έχουν επαναλάβει το ίδιο λάθος που έκαναν στην περίπτωση του Χαλανδρίου», λέει πηγή της «Κ».

Η περιοχή του Ζωγράφου καθώς και γειτονιές της Αθήνας απ’ όπου οι δύο συλληφθέντες έκαναν κλήσεις από τηλεκάρτες (βρέθηκαν στην κατοχή τους) συγκαταλέγονται στις περιοχές του λεκανοπεδίου όπου εστιάζει την προσοχή της η ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή