Αποκατάσταση των φαναριών έως τη Δευτέρα

Αποκατάσταση των φαναριών έως τη Δευτέρα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα εκτιμάται, σύμφωνα με την Τροχαία, ότι θα ομαλοποιηθούν τα προβλήματα κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα, που προκλήθηκαν εξαιτίας δεκάδων χαλασμένων φαναριών. Σύμφωνα με στελέχη της Τροχαίας, χθες περίπου 50 φανάρια δεν λειτουργούσαν. Προβλήματα σημειώθηκαν στις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Πειραιώς, Β. Ολγας, Β. Σοφίας στον κόμβο Χαλανδρίου και σε ορισμένα ακόμα σημεία. Ωστόσο το σημαντικότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα υπήρχε έως το απόγευμα στη Λ. Κηφισίας. Σε τουλάχιστον οκτώ κόμβους τροχονόμοι ρύθμιζαν την κίνηση. Το κυκλοφοριακό επιβαρύνθηκε και λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Τουλάχιστον 60 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια καταστήματα και σπίτια είχε δεχθεί έως χθες το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά την καταιγίδα που νωρίτερα είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητή στη βορειοανατολική Αττική και τα βόρεια προάστια. Ο Γέρακας, η Παλλήνη, η Ανθούσα, τα Γλυκά Νερά, το Μαρούσι, το Χαλάνδρι και η Κηφισιά είδαν έως και ολιγόλεπτη χαλαζόπτωση. Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε επίσης διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Τέτοια φαινόμενα δεν είναι ασυνήθιστα για τον μήνα Νοέμβριο, εξηγεί ο διευθυντής προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, κ. Δημήτρης Ζιακόπουλος, όπως και οι υψηλές θερμοκρασίες έως και 26 βαθμούς Κελσίου που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. «Και για τα δύο, τα ρεκόρ παλαιότερων ετών δεν έχουν ξεπεραστεί», επισήμανε.

Τουλάχιστον, η χθεσινή νεροποντή ξέπλυνε όση αφρικανική σκόνη εξακολουθούσε να αιωρείται πάνω από τη χώρα. «Ψυχρή εισβολή δεν αναμένεται μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας», σημείωσε ο κ. Ζιακόπουλος. Καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν σήμερα σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου, τα νησιά του Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με ανέμους 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία έως 20°C.

Αύριο, πάντως, οι καιρικές συνθήκες αναμένονται βελτιωμένες στην Αττική, ενώ τοπικές βροχές και καταιγίδες δεν αποκλείονται σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 18°C με 20°C στα βόρεια και τους 20°C με 22°C στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή