Περιορισμένες οι μετακινήσεις των ετεροδημοτών

Περιορισμένες οι μετακινήσεις των ετεροδημοτών

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μειωμένες είναι φέτος οι μετακινήσεις των ετεροδημοτών που ταξίδεψαν στον τόπο καταγωγής τους, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Τα στοιχεία κάνουν λόγο για περιορισμένες κινήσεις στο εσωτερικό της χώρας, γεγονός που συνάδει και με το ποσοστό της αποχής που παρατηρήθηκε στην εκλογική αναμέτρηση η οποία ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή και αναμένεται σε πολλές περιοχές να επαναληφθεί αύριο.

Παράλληλα, το γεγονός πως τα κόμματα περιόρισαν τα έξοδα που προορίζονταν για τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων φαίνεται ότι ενίσχυσε αυτήν την τάση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η κίνηση τη δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών αναμένεται ακόμη πιο περιορισμένη από εκείνη της περασμένης εβδομάδας, καθώς η προσέλευση στον δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών παρουσιάζει συνήθως μείωση.

Λεωφορεία του ΚΤΕΛ και τρένα του ΟΣΕ προχώρησαν σε αύξηση των προσφερόμενων θέσεων για το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως άλλωστε και για το τρέχον. Στα ΚΤΕΛ η κίνηση των ετεροδημοτών ήταν μειωμένη, σε σχέση με τις περασμένες δημοτικές εκλογές, κατά περίπου 20%, εξηγεί στην «Κ» ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιοκτητών ΚΤΕΛ Σοφοκλής Φάτσιος. Σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες, ωστόσο, η κίνηση στα λεωφορεία ήταν ενισχυμένη κατά 50%, ενώ ειδικά στον σταθμό του Κηφισού, απ’ όπου αναχωρούν καθημερινά 250 λεωφορεία, δρομολογήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο 180 επιπλέον. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση και στον σταθμό της οδού Λιοσίων, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο, η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρήθηκε στα δρομολόγια από και προς Πελοπόννησο και Ηπειρο, «περιοχές στις οποίες έχουν γίνει και συμφωνίες με τα κόμματα». Τα κόμιστρα των ΚΤΕΛ είναι (την περασμένη εβδομάδα και αυτήν) από την Πέμπτη έως και την Τρίτη μειωμένα κατά 25%.

Σημαντική ζήτηση παρατηρήθηκε και στα τρένα του ΟΣΕ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Η προσφορά των περίπου 400 επιπλέον θέσεων στα τρένα του ΟΣΕ που τίθεται σε ισχύ κάθε Σαββατοκύριακο στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη ίσχυσε, λόγω των εκλογών, και για τη Δευτέρα και θα ισχύσει και για μεθαύριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΣΕ (που δεν διαθέτει συγκριτικά με προηγούμενες εκλογές) οι πληρότητες στα τρένα του οργανισμού άγγιξαν το 100% την περασμένη Παρασκευή και το 80% την περασμένη Δευτέρα. Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών οι πληρότητες του ΟΣΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία των κρατήσεων, δεν ξεπερνούν το 60%.

Χωρίς αύξηση δρομολογίων ή διαφορά στις πληρότητες εξελίσσεται η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», καθώς πηγές του αερολιμένα σημειώνουν πως η κίνηση ενισχύεται συνήθως στις βουλευτικές εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή