ΣΥΝΤΟΜΑ

4' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ

Νέα προθεσμία αποπληρωμής

Επεκτείνεται από τους 18 στους 30 μήνες η προθεσμία αποπληρωμής του προστίμου για τους ημιυπαίθριους, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή περισσότερων πολιτών στη ρύθμιση. Παράλληλα, παρατείνεται έως το τέλος του έτους η δυνατότητα ταχυδρομικής υποβολής αιτήσεων για «ρύθμιση» ημιυπαίθριων, όπως είχε προαναγγελθεί. Οπως ξεκαθαρίζει το υπ. Περιβάλλοντος, με τροπολογία που κατέθεσε χθες στη Βουλή, η δήλωση ενός ημιυπαίθριου δεν συνεπάγεται φορολογική επιβάρυνση του ιδιοκτήτη, καθώς «οι τακτοποιούμενοι χώροι συνεχίζουν να λαμβάνονται φορολογικά υπόψη όπως ήταν προ της τακτοποίησής τους». Διευκρινίζεται ότι με τη δήλωση του ημιυπαίθριου δεν θα αναζητηθούν από το κράτος αναδρομικά φόροι ούτε θα επιβληθούν μεγαλύτερα τέλη.

ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΞΙΤΗΡΙΟ

Επιτυχής η επέμβαση του Αρχιεπισκόπου

Σε επιτυχή επέμβαση αφαίρεσης λίθου από την ουροδόχο κύστη υποβλήθηκε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Σύμφωνα με το περιβάλλον του ο Αρχιεπίσκοπος αισθάνεται καλά και ενδέχεται να εξέλθει και σήμερα ακόμη από το ιδιωτικό θεραπευτήριο όπου νοσηλεύεται. Την επέμβαση πραγματοποίησε ο καθηγητής Αρης Καραγιάννης, ουρολόγος, ενώ επιβλέπουσα γιατρός ήταν η αναπλ. καθηγήτρια Παρασκευή Ρούσσου, αιματολόγος στο «Σωτηρία».

ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΡΙΓΚΗΠΟΥ

Παράδοση τίτλου στο Πατριαρχείο

Τη Δευτέρα θα παραδοθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο επίσημος τίτλος ιδιοκτησίας του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου. Συγκεκριμένα οι δικηγόροι του Πατριαρχείου κ. Τζεμ Σοφούογλου και κ. Γιάννης Κτιστάκις, λέκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αναμένεται να παραλάβουν από το Κτηματολόγιο της Πριγκήπου τον κτηματολογικό τίτλο ιδιοκτησίας του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου, μετά την επανεγγραφή του στην κυριότητα του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Διεύθυνση Βακουφίων είχε αφαιρέσει την κυριότητα του ιστορικού κτιρίου από το Πατριαρχείο το οποίο προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπου και δικαιώθηκε.

ΤΜΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗ – ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Παράταση των έργων στη γραμμή των ΗΣΑΠ

Παρατείνεται η ταλαιπωρία των επιβατών των ΗΣΑΠ καθώς χθες η εταιρεία ανακοίνωσε παράταση των έργων στο τμήμα Αττική – Μοναστηράκι που έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους. Αγνωστος παραμένει ο χρόνος ολοκλήρωσης των έργων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η παράταση οφείλεται σε αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή μεταξύ των σταθμών Ομόνοια – Θησείο.

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΠΑΡΝΗΘΑΣ

Δεύτερη ομάδα εθελοντών σήμερα

Στην Πάρνηθα θα βρεθεί σήμερα η δεύτερη ομάδα επιλεγμένων εθελοντών, για να συμμετέχουν στις αναδασώσεις του «Παρατηρητηρίου Πάρνηθας», που αποτελείται από τον ΣΚΑΪ, την «Καθημερινή» και την WWF Ελλάς. Η εκστρατεία, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού, το Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων, ξεκίνησε το περασμένο Σαββατοκύριακο και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το Σάββατο φυτεύθηκαν περίπου 500 δενδρύλλια ελάτης και την Κυριακή 1.000 έλατα και πεύκα. Η αναδάσωση θα συνεχισθεί μέχρι και τον Μάρτιο με διαφορετικές ομάδες εθελοντών κάθε φορά, οι οποίοι πρώτα έχουν περάσει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο www.parnitha.wwf.gr, www.skai.gr και στα τηλέφωνα 210-2478540, 210-2445226.

ΑΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ ΠΡΟΪΟΝΤΑ CΕ

Αυστηρά πρόστιμα σε νοσοκομεία

Αυστηρά πρόστιμα σε νοσοκομεία του ΕΣΥ και μέλη των επιτροπών διαγωνισμών που απορρίπτουν προσφορές προϊόντων που διαθέτουν τη σήμανση πιστοποίησης CE, κατά παράβαση του κοινοτικού δικαίου, ορίζει τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατετέθη χθες στη Βουλή. Για τα νοσοκομεία οι χρηματικές κυρώσεις ανέρχονται σε ποσοστό ύψους 5% επί της προϋπολογισθείσας αξίας του διαγωνισμού έως και του ποσού των 100.000 ευρώ, ενώ για τα μέλη των Επιτροπών τα πρόστιμα κυμαίνονται από 1.000 ευρώ έως 5.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε στο Ευρωδικαστήριο καθώς η Ελλάδα δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί στην απόφαση της 19ης Μαρτίου του 2009, βάσει της οποίας όφειλε να εναρμονίσει το εθνικό της δίκαιο προς το κοινοτικό σε ό,τι αφορά τις προμήθειες των νοσοκομείων.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Πρόσληψη 43 εκπαιδευτικών

Την πρόσληψη 43 εκπαιδευτικών Μουσικής (κλάδος ΠΕ16) σε θέσεις προσωρινών αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ανακοίνωσε χθες το υπ. Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου. O πίνακας με τα ονόματα βρίσκεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου www.minedu.gov.gr.

ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ

Αθλητικές εκδηλώσεις για ΑμεΑ

«Δυνατά και ίσα μέσα στο νερό» μπορούν να είναι τα παιδιά με αναπηρία όπως διατρανώνει μέσα από το αυριανό της πρόγραμμα με τίτλο Aqua Gala η ΕΛΕΠΑΠ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών) που πραγματοποιείται μεταξύ 10.30 και 14.30 στα εκπαιδευτήρια Γείτονα, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου. Με στόχο την άρση των προκαταλήψεων απέναντι στη διαφορετικότητα, έχει θεσμοθετήσει την τακτική διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων με συμμετοχή ατόμων με αναπηρία, καθώς και την υλοποίηση μεικτών προγραμμάτων με φυσιολογικά άτομα, βοηθώντας έτσι στην ωρίμανση και ενδυνάμωση στάσεων αποδοχής του «άλλου», συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ένταξη και ενσωμάτωσή τους στην κοινωνία.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕCΟCΙΤΥ

Συζήτηση για τη θερμική νησίδα

Εσπερίδα με θέμα συζήτησης το «Φαινόμενο της Θερμικής Νησίδας» οργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ECOCITY τη Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, από τις 7 μ.μ – 9 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο «Γ. Κοντογεώργης» της ΕΕΔΕ, στην Αθήνα (Λ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων 61). Ομιλητές: Κ. Γκάρτζος, αρχιτέκτων – πολεοδόμος, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής ECOCITY. Μ. Σανταμούρης, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΚΑΠΕ. Αλ. Κουλίδης, εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών, Κ. Καρτάλης, αναπλ. καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής. Συντονίστρια η κ. Κλ. Κατσουγιάννη, καθηγήτρια Ιατρικής Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. του ECOCITY.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή