Ξεκινάει πάλι η «τροφοδοσία» της ΕΛ.ΑΣ.

Ξεκινάει πάλι η «τροφοδοσία» της ΕΛ.ΑΣ.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λύση στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει περιέλθει η ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας ρυθμίσεων του νέου Δημοσιονομικού Κώδικα αναζητούν από κοινού τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών. Στο πλαίσιο αυτό θετικά ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα αποτελέσματα συνάντησης μεταξύ των υφυπουργών Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Οθωνα και Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη. Πηγές της «Κ» ανέφεραν ότι από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα η εκταμίευση των χρημάτων θα επιταχυνθεί, ώστε να καλυφθούν άμεσες λειτουργικές ανάγκες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η επισκευή οχημάτων και η τροφοδοσία με καύσιμα.

Σύμφωνα μάλιστα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, μέρος του προβλήματος ανέκυψε λόγω… παρεξήγησης ερμηνειών κάποιων εκ των διατάξεων του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος! «Υπηρεσιακά στελέχη του υπ. Οικονομικών μάς είχαν ζητήσει να εξοφλήσουμε οφειλές προηγουμένων ετών, προκειμένου να εξασφαλίσουμε νέες πιστώσεις. Στη συνάντηση της Παρασκευής, ο κ. Σαχινίδης διευκρίνισε ότι δεν απαιτείται η εξόφληση, αλλά η καταγραφή και ενταλματοποίηση των προηγούμενων οφειλών», έλεγαν πηγές της «Κ». Επιπλέον, σημείωναν ότι έγινε δεκτό και το αίτημα για μεταφορά πιστώσεων ανάμεσα στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Αμυνας, εξέλιξη που αφορά την τροφοδοσία του στόλου των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. με καύσιμα. Μέχρι πρότινος, πάντως, η υποχρέωση κάθε δαπάνης της ΕΛ.ΑΣ. άνω των 300 ευρώ να εγκρίνεται -πριν πραγματοποιηθεί- από την υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου του υπ. Οικονομικών είχε οδηγήσει στα πρόθυρα του οικονομικού στραγγαλισμού το Σώμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από έλεγχο που διενήργησε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας προέκυψε ότι 2.500 υπηρεσιακά αυτοκίνητα βρίσκονται εκτός λειτουργίας, ενώ από το σύνολο των 1.200 μοτοσικλετών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Αττική παραμένουν ακινητοποιημένες οι 320, καθώς δεν έχουν εγκριθεί κονδύλια για την επισκευή τους! Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά στις 200.000 ευρώ το κονδύλι που απαιτείται για την επισκευή του στόλου των μηχανών της ομάδας ΔΙΑΣ Εκπρόσωποι των αστυνομικών κατήγγειλαν επιπλέον ότι σε 600.000(!) ανέρχονται τα αιτήματα για καταβολή οδοιπορικών που δεν έχουν εξοφληθεί.

Για το θέμα, αρμόδιοι αξιωματικοί τόνισαν ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα, καθώς μεσολαβούν έως και 7 ημέρες για την έγκριση των πιστώσεων και σίγουρα δεν καλύπτει έκτακτο κόστος. Για την επιτάχυνση της διαδικασίας αποσπάστηκαν στην ΥΔΕ επτά υπάλληλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι όμως σύμφωνα με ορισμένες καταγγελίες τοποθετήθηκαν σε άσχετες υπηρεσίες, όπως το «Αρχείο» ή «Πρωτόκολλο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή