Οι μάρτυρες «έδειξαν» τους δολοφόνους

Οι μάρτυρες «έδειξαν» τους δολοφόνους

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι κατά κύριο λόγο αλλοδαποί. Κινούνται γρήγορα, πυροβολούν χωρίς δεύτερη σκέψη, δεν τους ενδιαφέρει αν σκοτώσουν, ούτε αν στόχος τους είναι αστυνομικοί. Πρόκειται για πολύ σκληρούς κακοποιούς, κάποιοι από τους οποίους, ενδεχομένως, θα έπρεπε να είναι φυλακισμένοι, αλλά εξαιτίας μιας «άναρχης» κατάστασης που επικρατεί στην αλυσίδα «σύλληψη, προφυλάκιση, καταδίκη, αποφυλάκιση», κυκλοφορούν γρήγορα ελεύθεροι και επικίνδυνοι.

Αυτό είναι με «δύο λόγια» το προφίλ των εκτελεστών των δύο αστυνομικών, την Τρίτη. Κι αυτό κατά πάσα πιθανότητα είναι το προφίλ των ενόπλων που μια ημέρα πριν από τη δολοφονία λήστεψαν χρηματαποστολή της ΕΘΕΛ στο Μενίδι.

Με τον γνωστό τρόπο: την απειλή όπλων. Αρπαξαν χρήματα, εισιτήρια και κάρτες συνολικής αξίας 12.000 ευρώ. Το ίδιο πιθανότατα ισχύει και με τους αγνώστους που τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, λήστεψαν βενζινάδικο στην οδό Αγ. Ιερόθεου 86 στο Μενίδι, πυροβολώντας και τραυματίζοντας στα πόδια τον υπάλληλο ή εκείνων που νωρίτερα, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό λήστεψαν κατάστημα «Intersport» στη λεωφόρο Πάρνηθος. Για την ιστορία, τις ημέρες που προηγήθηκαν παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν σε ΔΟΥ, σε σούπερ μάρκετ και σε περίπτερα της Δυτικής Αθήνας.

Αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών υποστηρίζουν ότι ψάχνουν ανάμεσα στους δράστες των ληστειών στη Δυτική Αθήνα τους δολοφόνους του 23χρονου Γιάννη Ευαγγελινέλη και του 22χρονου Γιώργου Σκυλογιάννη. Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται βίαια περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε Μενίδι, Ανω Λιόσια, Περιστέρι, Αγ. Αναργύρους, με πρωταγωνιστές ομάδες αλλοδαπών κακοποιών. Τα ευρήματα από το κλεμμένο Volvo και τα όπλα που εγκατέλειψαν οι δράστες στο σημείο της φονικής συμπλοκής δεν βοήθησαν, όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των δολοφόνων. Σύμφωνα, ωστόσο, με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στοιχεία έχουν προκύψει από καταθέσεις μαρτύρων που ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες: αστυνομικοί, υπάλληλοι περιπτέρων, βενζινάδικων, σούπερ μάρκετ. Εδωσαν περιγραφές για «εύσωμους» δράστες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους δράστες έχουν μάλιστα αναγνωριστεί. Σκιαγραφώντας το προφίλ των κακοποιών αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι «πρόκειται για ομάδα αλλοδαπών που από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης ή και την Αλβανία. Συνδέονται με ληστείες της Δυτικής Αθήνας στις οποίες έχουν επιδείξει ιδιαίτερη σκληρότητα», όπως χαρακτηριστικά λέει στην «Κ» αξιωματικός του τμήματος Ανθρωποκτονιών. Διερευνάται εάν η ίδια ομάδα δολοφόνησε στη διάρκεια ληστείας, 45χρονο υπάλληλο περιπτέρου στα Ανω Λιόσια.

Εύκολοι στόχοι

Η ληστεία με φόνο έγινε τα ξημερώματα της 8ης Φεβρουαρίου στην οδό Αλιάκμονος. Η ευκολία στη χρήση των όπλων επαληθεύτηκε από το γεγονός ότι οι δράστες πυροβόλησαν 9 φορές με καλάζνικοφ και τρεις με πιστόλι εναντίον του περιπτερά, προκειμένου να του αρπάξουν μικροποσό, όχι περισσότερα από μερικές εκατοντάδες ευρώ. «Στην Αθήνα, εξαιτίας των αυξημένων μέτρων ασφαλείας οι δράστες χτυπούν κυρίως εύκολους στόχους, όπως είναι τα περίπτερα και τα βενζινάδικα. Τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα χτυπήματα έχουν μεταφερθεί σε κοντινούς νομούς», όπως αποδεικνύουν πρόσφατες ληστείες σε Βοιωτία Φθιώτιδα, Κόρινθο και Αχαΐα με λεία κάθε φορά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το κλεμμένο όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονίας του 45χρονου περιπτερά στα Ανω Λιόσια εντοπίστηκε και στο εσωτερικό του ανιχνεύτηκαν αποτυπώματα που αντιστοιχούν σε άτομο από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, που θεωρείται δραπέτης φυλακών αφού έχει παραβιάσει άδεια από τη φυλακή όπου κρατούνταν. Στους 685 άλλωστε ανέρχονται οι σκληροί κακοποιοί, που όντας κρατούμενοι έχουν παραβιάσει άδειες που τους χορηγήθηκαν και δεν έχουν επιστρέψει στη φυλακή. Οι 400, δηλαδή ποσοστό 60%, είναι Αλβανοί κακοποιοί που έχουν είτε διαφύγει πίσω στη χώρα τους ή και αλλού είτε παραμένουν και επαναδραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή