Τελεσίγραφο πολιτείας στην ΕΠΟ: Αναλαμβάνετε το πρωτάθλημα

Τελεσίγραφο πολιτείας στην ΕΠΟ: Αναλαμβάνετε το πρωτάθλημα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στην ΕΠΟ, με την οποία ζητεί μια σειρά αλλαγών που οδηγούν σε αναδιάρθρωση της δομής του ποδοσφαίρου, προκειμένου να μη διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση στο άθλημα, έστειλε χθες, υπό το βάρος των πρόσφατων καταγγελιών, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξής.

Σημαντικότερο αίτημα αποτελεί η διάλυση της Σούπερ Λίγκας και η διοργάνωση του πρωταθλήματος από την ομοσπονδία, από την επόμενη κιόλας σεζόν. Ο κ. Μπιτσαξής θεωρεί ότι η Σούπερ Λίγκα «με τον τρόπο που λειτουργεί, αλλά και με τη συμπεριφορά σημαντικών παραγόντων που την απαρτίζουν είναι ακατάλληλη να διοργανώσει πρωτάθλημα».

Οσον αφορά τη διαιτησία, προτείνει τη μετάκληση ξένων διαιτητών όταν κρίνεται αναγκαίο και τη δημιουργία ενός συστήματος στην επιλογή τους που θα εξασφαλίζει πλήρως τη διαφάνεια και την αμεροληψία.

Τέλος, ζητεί θέσπιση πλήρους κώδικα δεοντολογίας για διαιτητές και παράγοντες, η παραβίαση του οποίου θα τους θέτει εκτός ποδοσφαίρου και αυστηροποίηση των ποινών για κροτίδες – βεγγαλικά, επεισόδια «ευρείας κλίμακας» και για την περίπτωση που τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνει την αυτόματη οριστική διακοπή του αγώνα.

Για τη διάλυση της Σούπερ Λίγκας απαιτείται αλλαγή της νομοθεσίας και απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Παρασκηνιακά απαιτείται και η συναίνεση των μεγάλων ΠΑΕ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή