Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν χθες μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση κυκλωμάτων εκβιαστών, που μεταξύ άλλων συνδέονται με βομβιστικές επιθέσεις σε κέντρα διασκέδασης και μία τουλάχιστον δολοφονία που συνδέεται με τον πόλεμο της «νύχτας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατόπιν πολύμηνης έρευνας του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας με την τεχνική συνδρομή της ΕΥΠ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον 200 ατόμων που φέρονται να ενέχονται στην υπόθεση. Χθες, σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αθήνα, Πειραιά και αλλού συνελήφθησαν δεκάδες άτομα, κυρίως Ελληνες και Αλβανοί κακοποιοί. Σύμφωνα με πηγές της «Κ», η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα και μόνο από την περιοχή των Αθηνών είχαν συλληφθεί μέχρι τις απογευματινές ώρες περίπου 30 άτομα. Αντίστοιχη επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη και στην περιοχή του Πειραιά. Κατά πληροφορίες, μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται και επίορκοι αστυνομικοί, γεγονός που προσδίδει και χαρακτηριστικά «αυτοκάθαρσης» στην επιχείρηση της Ασφάλειας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο για συμμετοχή στο κύκλωμα αστυνομικών από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με κάποια πληροφορία, τη δράση των κακοποιών συνέδραμαν και άλλοι επίορκοι κρατικοί λειτουργοί. Ανώτατοι αξιωματικοί, πάντως, διευκρίνιζαν χθες ότι μεταξύ των συλληφθέντων δεν συγκαταλέγονταν αστυνομικοί.

Ηγετικό ρόλο στο υπό εξάρθρωση κύκλωμα εκβιαστών φέρεται να έχουν διαδραματίσει Ελληνες ποινικοί, δίχως προς το παρόν να διευκρινίζεται πλήρως εάν μεταξύ των εμπλεκομένων περιλαμβάνονται «βαριά» ονόματα του υποκόσμου. Αντίθετα, στον εκτελεστικό βραχίονα φέρονται να μετέχουν κυρίως Αλβανοί κακοποιοί. Σημειώνεται ότι για ορισμένους εκ των κατηγορουμένων έχουν, κατά πληροφορίες, προκύψει αποδείξεις εμπλοκής τους και σε υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και λαθρεμπορίου.

Αρμόδιος αξιωματικός υποστήριξε χθες ότι η έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών αφορά την περίοδο από το τέλος του 2009 έως σήμερα. Στο διάστημα αυτό, και συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου, συνελήφθη στη Νίκαια 45χρονος «νονός της νύχτας», ο οποίος είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό έξω από νυχτερινό κέντρο του Κορυδαλλού. Αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών είχαν τότε συνδέσει την υπόθεση με εκρήξεις που είχαν σημειωθεί στα τέλη του 2010 σε νυχτερινά κέντρα στην Π. Ράλλη και το Π. Φάληρο.

Στην πρώτη περίπτωση ισχυρή βόμβα είχε εκραγεί στις 31 Οκτωβρίου στο νυχτερινό κέντρο «Πόλις» στην οδό Π. Ράλλη 22, το οποίο βρισκόταν εκτός λειτουργίας.

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα στο νυχτερινό κέντρο «Θέα», στην παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος στον Αλιμο. Η έκρηξη είχε σημειωθεί σε αποθηκευτικό χώρο εξωτερικά του καταστήματος. Για την υπόθεση είχε συλληφθεί 22χρονος Αλβανός, καθώς από ανίχνευση με ειδική συσκευή βρέθηκαν πάνω στα ρούχα και στα χέρια του ιόντα εκρηκτικών υλών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή