Ενίσχυση των πρανών σε Καλντέρα, Θηρασιά

Ενίσχυση των πρανών σε Καλντέρα, Θηρασιά

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά προληπτικών μέτρων, για την ενίσχυση της ασφάλειας των πρανών της Καλντέρας στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά αποφασίστηκε σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Σηφουνάκη. Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

– Η υφιστάμενη μελέτη για την ενίσχυση των πρανών στο νέο λιμάνι να επεκταθεί ώστε να καλύψει περιοχή 3,5 χλμ. Το έργο αυτό είναι και το πιο άμεσα υλοποιήσιμο, καθώς έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

– Να επεκταθεί η αντίστοιχη μελέτη (που βρίσκεται σήμερα υπό εκπόνηση) για τα Φηρά και να συμπεριλάβει και την περιοχή του τελεφερίκ, ώστε να γίνει έλεγχος ευστάθειας των εγκαταστάσεων. Τα έργα στήριξης της Καλντέρας στα Φηρά και στην Οία θα προωθηθούν ταυτόχρονα, για λόγους μείωσης κόστους. Η μελέτη για τη στήριξη των πρανών στην Οία είναι έτοιμη.

– Να δοθεί προτεραιότητα στις διαδικασίες χωροθέτησης των εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας, επεξεργασίας νερού, αφαλάτωσης, βιολογικού καθαρισμού και ΧΥΤΥ.

– Να εξεταστεί η δυνατότητα τοποθέτησης τελεφερίκ στο νέο λιμάνι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Οίας ζήτησε την οριοθέτηση των οικισμών Αμμούδι και Αρμένη (τα λιμάνια της Οίας), που συνεχώς επεκτείνονται αυθαίρετα και χωρίς σχέδιο προς τα πρανή. Τα τελευταία χρόνια ολόκληρη η Καλντέρα έχει υπερδομηθεί και μάλιστα με πολυώροφα κτίρια, κατά παράβαση των όρων δόμησης του νησιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή